Genç kıza şantajla tecavüz eden 8 kişi serbest bırakıldı!

Mahkemeden skandal ötesi karar...
Kadına yönelike erkek şiddeti cezasız kalmaya devam ederken, bu hukukszuluğa son örnek de Adana'dan geldi. Şantaj yaptıkları 17 yaşındaki liseli genç kızla zorla ilişkiye giren sekiz kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre, Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Y.G., dört yıl önce sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı 22 yaşındaki Can Ç. ile tanışıp sevgili oldu. Sevgilisi ile cinsel ilişkiye giren Can Ç.'nin ilişki sırasında görüntülerini çektiği ileri sürüldü.

Y.G., sevgilisinden ayrıldıktan sonra sosyal paylaşım sitelerinden "Elimizde senin Can Ç. ile cinsel içerikli görüntülerin var, eğer bizimle birlikte olmazsan bunu sosyal paylaşım sitesi üzerinden yayınlarız, rezil olursun" şeklinde tehditler aldı. Tehditlerden korkan liseli kız, mesaj atan kişiyle buluştu.

REHBER ÖĞRETMENİNE ANLATTI

Bir sene kadar devam eden bu olay, liseli genç kızın psikolojisinin bozulduğunu gören rehber öğretmeni tarafından ortaya çıkarıldı. Genç kızın yaşadıklarını anlatması üzerine rehber öğretmeni durumu kızın ailesine bildirdi. Ailenin şikayeti üzerine de polis soruşturma başlattı.

Polis, genç kızın sosyal paylaşım sitelerindeki adresleri ve telefonundan kendini arayanları incelemeye aldı. Yapılan araştırma sonucu genç kızla tehdit zoruyla ilişkiye girdiği ileri sürülen Orkun K. (22), Uğur S. (21), Kaan S. (21), Eyüp Ç. (19), Engin K. (24), Halil İbrahim G. (21), A.K. (17) ve E.C.D.(17) gözaltına alındı. Ahlak Bürosu ekipleri tarafından sorgulanan ikisi öğrenci sekiz şüpheli, genç kızla kendi isteğiyle ilişkiye girdiklerini, yaşının da küçük olduğunu bilmediklerini ileri sürdü. Şüpheliler, cinsel içerikli görüntüleri de genç kızın kendisinin çektiğini savundu. Sekiz şüpheli, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrol kaydıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, genç kızın eski sevgilisi Can Ç. ile bir kişiyi ise arıyor.

    :

    :

    :

    :

    "Genç kıza şantajla tecavüz eden 8 kişi serbest bırakıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ