Korkutan deprem açıklaması

Deprem uzmanları, İmralı Adası yakınlarında 6.2 ile 6.6 arasında değişen büyüklükte bir deprem beklendiğini ve bunun Gemlik’i de etkileyeceğini söyledi.
İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Ercan, Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, İmralı Adasıyakınlarında 6.2 ile 6.6 arasında değişen büyüklüğünde bir deprem beklendiğini ve bunun Gemlik’i de etkileyeceğini söyledi.

İMRALI ÖNÜNDE DEPREM

İmralı Adası’nın önünde Gemlik’i etkileyecek bir deprem beklendiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Bunun süresini henüz bilmiyoruz.

BÜYÜKLÜĞÜ 6.6 ŞİDDETİNDE OLUR

Ancak büyüklüğü konusunda 6.2 ile 6.6 şiddetinde olur. Gemlik ve Mudanya’da bu depremden etkilenir. Çünkü 250 kilometre alandaki depremlerden Gemlik etkilenmektedir.

Gemlik bir jöle üzerine oturuyor. Gemlik’in tarihi, M.Ö. 2 binli yıllara kadar gidiyor. Eski Gemlik genellikle tepelere yerleşmiştir. Çukur alan ise ticaret için kullanılmıştır. Osmanlı döneminde de öyle kullanıldı.

1970’ten sonraki yapılaşmalar sulak alana kurulan yıkılacak evlerle dolmuştur" dedi.

"ŞU ANDA DEPREM OLSA GEMLİK’TE 11 BİN KİŞİ ÖLÜR"

Şu anda Gemlik’te bir deprem olması halinde 11 bin kişinin ölebileceğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, bunun büyük bir dram olacağını, Gemlik’in sırtlara taşınmasının bir tercih olayı değil, bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Taşınmanın yasal bir güvenceye oturtulması gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Ercan, Gemlik ilçesinin bir an önce taşınması gerektiğini vurguladı.

    :

    :

    :

    :

    "Korkutan deprem açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ