Galaxy S6 ve iPhone 6 kapışıyor!

​Yeni modeli Galaxy S6 ile akıllı mobil telefonlar segmentinde farklılık yaratmayı amaçlayan Samsung, kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü.
 Ancak “Apple mı? Samsung mu?” diye düşünen ve henüz ne alacağına karar veremeyen için Samsung’un yeni oyuncağı Galaxy S6 ile Apple iPhone 6’yı karşı karşıya getirdik.

APPLE'A GÖNDERMEDE BULUNMUŞTU

Galaxy S6’yı büyük bir gururla tanıtan Samsung, tanıtım sırasında cihazın metal bir kasaya sahip olduğunu ancak “iPhone 6” gibi bükülme sorunlarının olmadığını vurgulayarak rakibi Apple’a göndermede bulunmuştu.

Etkinlik sırasında ayrıca Galaxy S6 ve iPhone 6’nın sahip olduğu kamera çözünürlükleri kıyaslanmış ve Galaxy S6’nın daha iyi bir kamera performansına sahip olduğu belirtilmişti.

Shiftdelete.net isimli internet sitesi İki rakibin üst düzey telefonlarını mercek altına aldı. Galaxy S6 ve iPhone 6’nın detaylı karşılaştırmasında bakın kazanan kim oldu?

TASARIMDA SAMSUNG FARKI

Samsung, Galaxy S6 ile tamamı metalden oluşan bir kasaya geçiş yaptı. Oldukça kaliteli malzemeden üretilen bu metal alaşımın iPhone 6 gibi bükülmediği söyleniyor.

Galaxy S6’nın hatlarını ortaya çıkartan bu tasarım ilk bakışta iPhone 6’ya benzerliği ile dikkat çekiyor. Ancak Galaxy S6’nın iPhone 6’dan farklı olarak Gorilla Glass 4 ekrana sahip olması, Galaxy S6’nın bir adım önde olmasını sağlıyor.

EKRANDA ÜSTÜN OLAN: GALAXY S6

Galaxy S6; 557 ppi değerli 1440x2560 çözünürlükte Super AMOLED ekran ile karşımıza çıkıyor. iPhone 6’da ise 326 ppi değerli 750x1334 çözünürlüğünde IPS LCD bir ekran bulunuyor. Ekran karşılaştırmasında sadece verilere bakarak bile kazananın çok rahat bir şekilde Galaxy S6 olduğunu söyleyebiliriz.

SAMSUNG KAMERA ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNDE DE KATLADI

Galaxy S6’da, 16 Megapiksel çözünürlükte f/1.9 diyafram değerli optik görüntü stabilizasyonu bulunan bir arka kamera bulunuyor. Bu kamera 30 FPS hızında 2K video çekme ve 60 FPS hızında Full HD video çekme özelliğine sahip.

Galaxy S6’nın ön kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebilirken 30 FPS hızında Full HD video çekim özelliği de sunuyor. iPhone 6 ise 8 Megapiksel çözünürlükte 1.5µm sensör piksel boyutlu bir lens bulunuyor.

Bu kamera ile 60 FPS hızında Full HD çözünürlükte videolar çekmek mümkün. iPhone 6’da optik görüntü stabilizasyonu yerine daha az özellik sunan dijital görüntü stabilizasyonu yer alıyor.

FARKLI RENK SEÇENEĞİ MEVCUT

Ön kamera da ise 1.2 Megapiksel çözünürlüklü 720P video çekebilen bir lens yer alıyor. iPhone’un ön kamerasının sınıfta kaldığını çok rahat bir şekilde söylemek mümkün. Galaxy S6 138 gram ağırlığa, iPhone 6 ise 129 gram bir ağırlığa sahip.

Günlük kullanımda aradaki 11 gramlık farkın kullanıcıya çok az da olsa yansıyacağını düşünüyoruz. Renk konusunda ise Samsung rakibi Apple gibi beyaz, siyah ve altın renk seçeneklerine yer veriyor. Galaxy S6’nın ayrıca “Mavi” rengi de bulunuyor.

    :

    :

    :

    :

    "Galaxy S6 ve iPhone 6 kapışıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER BİLİM & TEKNOLOJİ HABERLERİ