Uçakların yazılımını hangi ülke yeniliyor?

Başkent'in gündemi art arda gelen F-4 kazaları oldu. CHP'li Hurşit Güneş ile HDP'li Hasip Kaplan, F-4 savaş uçaklarının yazılımlarının hangi ülkede yenilendiğini sordu.
KARŞI GAZETE| ANKARA

DOKUZ GÜN ARAYLA ÜÇ  F-4 NASIL DÜŞTÜ?


24 Şubat'ta  Malatya'da iki F-4 uçağı düşmüş  ve 4 pilot şehit olmuştu. Hemen ardından Konya'da da bir F -4 savaş uçağının düşmesi ve  2 pilotun şehit olması büyük tartışma yarattı. 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş  uçakların yazılımıyla ilgili endişesini ortaya koydu.

UÇAKLARIN YAZILIMI NEREDEN?

“Yazılımı kendi memleket sınırlarımız içinde mi yapıyoruz, başka ülkelere mi yaptırıyoruz? Başka ülkelere yaptırıyorsak hangi ülkelere yaptırıyoruz” diyen Güneş, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi. Güneş şöyle konuştu:

TSK, BİLGİ VERMEYECEK Mİ?

“Şayet kudretini ve potansiyelini göstermek istiyorsan ivedi bir biçimde bu uçakları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uçuş kapasitesinde olan uçakları yenilemen lazım geliyor ve yahut envanterden çıkarman lazım geliyor. Almanya’nın neredeyse 20 sene evvel envanterinden çıkardığı uçaklarla eğitim uçuşu yapıyorsun. Dokuz gün arayla iki kaza olur mu? Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda bilgi vermeyecek mi?” 

"O UÇAKLAR ENVANTERDEN ÇIKARILMALIYDI!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, envanterden çıkarılması gereken uçakların kullanılmasının hizmet kusuru olduğunu savundu."Kusuru olanlar gereğini yapmalıdır" diye konuştu. 

"HEP F-4 HEP ÇAKILMA!"

HDP'li Hasip Kaplan da yazılım sorununu dile getirdi. Kaplan,  "Bu kaza çok düşündürdü beni. Hep F-4 ve hep çakılma. Daha önce 4 şehit vardı. Yakın zamanda bu kazalarda 14 şehit var. 

HDP, DÜŞEN F-4'LER HAKKINDA GENEL GÖRÜŞME İSTEYECEK

Grubumuzla paylaşıp bu konuda genel görüşme isteyeceğiz. Çünkü iki konuda ciddi kaygılarımız var. Birincisi modernizasyon ve bu uçakların son yazılımları, şifre ve kodlar kimde? Bir yerden müdahale var mı? Ciddi soru işaretidir" diye konuştu


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR
 

    :

    :

    :

    :

    "Uçakların yazılımını hangi ülke yeniliyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ