Kılıçdaroğlu: Neden 17 milyon yoksul insanımız var?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'da partisinin düzenlediği mitingde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'deki programının ardından Karaman'da geçerek Aktekke Kent Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, Karaman'ı Türkçenin başkenti olduğunu belirterek, "Bugün güzel Türkçemizi kullanıyorsak, Karamanoğlu Mehmet Bey sayesinde konuşuyoruz, 738 yıl önce Türkçe konuşacaksınız demiş. Ne kadar güzel" dedi.

'BENİM ÇOCUKLARIMIN VE KARDEŞLERİMİN GEMİSİ YOK'

Refahı tabana yaymak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, refahı yaymanın yolu da siyasetçinin önce halkını, vatandaşını ve esnafını düşünmesi gerektiğini, cebini ve yandaşını düşünmemesi gerektiğini belirtti. Refahı tabana yaymanın yolunu, seçim beyannamesinde de açıkladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye üretecek. Bir ülke üretirse güçlü olur. Üretirse sözü dinlenir, dünya çapında ses getirir. Üretmenin birinci yolu toprağı ekip, biçeceksin. Ürün elde edeceksin" dedi.

Hollanda'nın Konya'dan yüzölçümü olarak küçük olduğunu Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı ürünün 120 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, üretmek için Türkiye'nin hiçbir şeyinin eksik olmadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Neyi eksik namuslu siyaseti eksik. Halkı düşünen siyaseti eksik. Cebini düşünürse politikacı vatandaş yoksullaşır. Son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi diyor ki, 'Ekersem zararlı' diyor. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye veriyorsunuz" diye konuştu.

Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini yeniden hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Çifti mazotu 1.5 liraya alınca tatile mi gidecek, İsviçre'ye mi gidecek? Hortumculuk mu yapacak? Tarlaya gidecek, üretecek" dedi.

'YABANCILARIN ÇALIŞTIRILMASI' HAKKINDA KANUN TASARISI'

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 6 milyon 250 bin işsiz bulunduğu ancak Başbakan ve bütün bakanların imzasının bulunduğu 'Yabancıların Çalıştırılması' hakkında kanun tasarısını meclise sevk edildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "6 milyon 250 bin işsizim var. Dışarıdan adam getirecek Türkiye'de çalıştıracak. Desinler ki böyle bir kanun tasarısı sevk etmedik. Hani bir güzel atasözümüz var ya 'Ayranı yok içmeye' diye başlar. Onun gibi, yav kardeşim sen ülkeni düşünüyorsan, önce kendi ülkendeki işsize iş bul. Sen onu bırakmışsın. Onun oyunu çantada keklik sanıyor. Sırtına da binsem de, dövsem de, nasıl olsa bana oy verecek diyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede eksik olan namuslu siyaset. Siyaset köşeyi dönme aracı olarak kullanılıyor. Siyaseti, KPSS'ye girmeden çocuklarını devlet memuru olarak kullanıyorlar. Bu siyaset değildir. Devletin hazinesini soymak siyaset değildir. Yuhh çekmeyin. Ben sadece sizden oy istiyorum. Türkiye'ye temiz siyaset getirmek istiyorum. Türkiye'yi namusuyla yönetmek istiyorum" dedi.

Kendi ailesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ben sizden birisiyim. Ben 7 kişilik aileden geliyorum. Annem rahmetli okuma yazma bilmezdi. Ablam da bilmiyordu. Babam ilkokul mezunuydu. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece bendim. Üniversiteyi bitirdim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Siyasete atıldığım gün, devlet bütçesinden sonra en büyük bütçeleri büyüttüm. Ama ne benim çocuklarımın ne de kardeşlerimin ne gemisi var, ne köşeyi döndüler. Onları sizler bilmezsiniz bile. Onlar mütevazi, kimisi emekli, kimisi çalışıyor, işinde gücündü. Hiçbir zaman benim kardeşim şudur, benim kardeşim devlette şu görevlerde bulundu onu bile söylemezler. Çünkü ben sizden birisiyim. Ben halkın adamıyım."

Türkiye'de 17 milyon yoksulun bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Dünyanın ekonomik olarak 18'inci büyük ülkesiyiz. Ama neden 17 milyon yoksul insanımız var.Onlar bilmezler, ben açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Ben Konya'da gece kondu da camı kırık olduğu için zattüreden ölen Ayaz bebeği unutmadın. Onlar benim çocuklarım. Onları nasıl unuturum ben. Siyaset farklı bir şeydir. Siyaseti halk için, milleti için yapacaksanız, faklı bir şeydir. Siyaset yalan söyleme sanatı değildir. Siyaseti halk için yapacaksınız. Halk üretirse, Türkiye zenginleşir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Neden 17 milyon yoksul insanımız var?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete