​HDP Cizre heyetinden çarpıcı tespitler

Cizre’de bulunan HDP heyeti, bölgedeki son duruma ilişkin rapor hazırladı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Raporda Şırnak Valisi’nin açıklamalarının hiç birinin doğruyu yansıtmadığı öne sürüldü ve "hakikat katlediliyor" denildi...

İşte o rapordan dikkat çeken bölümler...

-7 milletvekili arkadaşımız ancak 5 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da, 24 saatlik engellemeden sonra Cizre 'ye girebildi. Bekletildikleri barikatlarda darp edildiler, hakarete uğradılar. Daha önceden Cizre’ye girebilen milletvekilleri de aynı akıbete maruz kaldılar. Milletvekili arkadaşlarımız Cizre girişinden Cizre Devlet Hastanesi’ne yürüyerek ulaşabildiler. Hastanede karşılaştığımız manzara kendi başlattığınız savaşın hukukunu bile hiçe sayan bir manzaraydı.

DEVLET HASTANESİNDE SADECE 1 DOKTOR ÇALIŞABİLİYOR

-Cizre Devlet Hastanesi’nde sadece bir doktor çalışabilmektedir. Diğer sağlık çalışanlarının bir kısmı can güvenliği nedeni ile ilçeyi terk etmiş durumdayken bir kısmı da çatışmalar nedeni ile hastaneye gelemiyorken nasıl oluyor da sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasından gururla bahsedebiliyorsunuz?

HASTANEYE GÖTÜRÜLEMEYEN BEBEK ÖLDÜ

-Özel harekat polislerinin içerisinde cirit atmakta olduğu Cizre Devlet Hastanesi, Sayın Vali tarafından bir savaş üssüne dönüştürülmüş durumdadır. İki yurttaşımız kalp krizi sonucu, bir bebek hastaneye götürülemediği için, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile iki genç de silahlı yaralanma sonucu olmak üzere toplam 6 yurttaşımız yaşamını yitirmiş durumdadır.

CENAZELER NE HASTANEYE NE MEZARLIĞA GÖTÜRÜLEBİLİYOR

-Halk cenazelerini ne hastaneye ne de mezarlığa götürememektedir. Cenazeler mahalle camisinde bekletilmektedir. Çünkü Cizre’de halk evlerinden dışarıya çıkamamakta, dışarıdan evlerine gidememektedir.

-Yakınları trafik kazasında ölen bir yurttaşımızın cenazesini morgdan alıp defnedememesi hangi yasanın amir hükümlerinde yazılıdır? Yaralıların mahallede bekletilip ölüme terk edilmelerini ve bütün bunlar olurken ambulansların geçişlerine izin verilmemesini hangi kutsal kitabın fıkhıyla açıklayacağız? Yaralı polislerin tedavisi için sağlık personelinin kafalarına silah dayayarak çatışma alanına zorla götürülmesini olağan bir durumdan mı sayacağız?

 TABURCU EDİLEN HASTALAR DA HASTANEDEN ÇIKAMIYOR

-Üç gündür taburcu edilen hastalar evlerine gidemiyorlar. Anemi hastası olan bir çocuk ve bebeklerin de olduğu birçok kişi mahsur kalmış durumdadır.

FIRINLAR KAPALI, EKMEK, ELEKTRİK, SU YOK!

Fırınlar kapalı, evlerde ekmek tükenmiş durumda. Özellikle Nur, Cudi ve Sur mahallelerinde elektrik ve su yok. Süt, bebek maması, kuru gıda bitme noktasına gelmiş durumda. Burada saymakla bitiremeyeceğimiz hak ihlalleri 90’lı yılları fersah fersah aşmış durumdadır.

 CİZRE YANIYOR, CİZRE KANIYOR!

-Buradan basına ve duyarlı bütün kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Cizre yanıyor, Cizre kanıyor! Cizre tercihi yüzünden cezalandırılıyor!

İHTİYACIMIZ OLAN TEK ŞEY BARIŞ!

-Bütün kamuoyunu başta Cizre olmak üzere coğrafyamızda yaşanan hak ihlallerine karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Demokratik toplum örgütlerini ve sivil toplumu demokratik tepkilerini dillendirmeye ve Cizre halkına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sorunlarımızı barış içinde ve diyalog kurarak çözebiliriz.

İhtiyacımız olan tek şey barıştır!

*Aycan İrmez, Ayşe Acar Başaran, Enise Güneyli, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Leyla Güven, Mahmut Toğrul, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp, Ziya Çalışkan.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​HDP Cizre heyetinden çarpıcı tespitler" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete