Baluken: Dün geceki saldırıların talimatını Erdoğan verdi

Irkçı gruplar tarafından dün gece saldırıya uğrayan ve bilgi işlem merkezi hedef alınarak ateşe verilen HDP Genel Merkezi'nde hareketlilik sürüyor.
 Binada parti avukatları tarafından zarar-tespit çalışmaları yürütülüyor. Bu arada HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'in yanı sıra milletvekilleri, parti yönetici ve üyeleri de parti binasında bulunuyor. Ayrıca parti yetkililerinin dün akşam saatlerinde güvenlik gerekçesiyle polisten kapatılmasını talep ettikleri parti binasının bulunduğu Büklüm Sokak, sabah saatlerinde TOMA ve çevik kuvvet ekibi tarafından kapatılmış durumda.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARI İLE TEMASA GEÇİYORUZ

Öte yandan Genel Merkez binasına gelen Dış İlişkilerden Sorumlu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, saldırı sırasında Ankara'da bulunan birçok elçiliğin kendisini arayarak bilgi aldığını söyledi. Uluslararası alanda diplomasi trafiğine başladıklarını aktaran Gür, "Saldırı anında çok sayıda elçilik, diplomatik çevre ve uluslararası basın tarafından tarafımızdan bilgi istendi. Acil görüşme talepleri oldu. Bugünden itibaren diplomatik çevrelerde çok yoğun görüşmelerimiz olacak. Uluslar arası alandaki insan hakları savunucularıyla da temasa geçiyoruz" dedi.

HDP Genel Merkezi'nde bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, yaşanan saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun uzun süredir Türkiye'yi bir çatışma sürecine sürüklemek istediğini belirten Baluken, "İç savaş yaratmak isteyenler bugün yaratmak istedikleri tabloyu Türkiye'nin her tarafına taşımış durumdalar" diye belirtti. 7 Haziran sonrası Saray darbesi ile çatışma sürecinin başladığını söyleyen Baluken, şöyle devam etti: "Kürdistan'ın dört bir yanında insanlar katlediliyor. İnfazlar yapılıyor. Bebekler öldürülüyor. Şimdi bu tabloyu Türkiye'nin batısına da ırkçı linçleri, çete gruplarını hareket geçirmek suretiyle yaygınlaştırmak istiyorlar."

'ERDOĞAN VE AKP SAVAŞTAN SONUÇ ALAMAYACAK'

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin büyük bir panik içinde, meşrutiyetini yitirmiş bir durumda olduğunu" söyleyen Baluken, "Erdoğan ve AKP hükümeti savaşı tırmandırarak kendi iktidarını sürdürmenin gayreti içindedir. Bundan sonuç almaları mümkün değildir. İki gün boyunca kırdıkları fay hatları nedeniyle artık daha güçlü bir şeklide sallanıyor iktidarları" diye belirtti.

Türkiye'de yaşanan savaşın sadece "Özel Harp Dairesi" olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Baluken, "HDP saldırılarında Saray gladyosunun parmağı olduğunu düşünüyoruz. Bindirilmiş çeteleri belli ki önceden örgütlemişler, gerekli hazırlıkları yapmışlar. O zemini hazırlamışlar ve bir yerlerden talimat beklemişler. Nitekim o talimat da son yaşanan can kayıplarından sonra TV ekranlarına çıkan Erdoğan tarafından verildi. Tek merkezden, eş zamanlı bu kadar örgütlü saldırıların başka hiçbir izahı yoktur. Saray gladyosu hem Kürdistan da hem Türkiye'de iç savaşı derinleştirmek kaos ve çatışma zemininde kendi iktidarını sürdürmek amacıyla şu anda iş başındadır" değerlendirmesinde bulundu.

Baluken, saldırıları planlayanların hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceklerini belirterek, şunları aktardı: "Hedefleri HDP'ye diz çöktürmektir. HDP etrafında yükselen iradeyi kırmaktır. Ortaya çıkan kenetlenmeyi boğmaktır. Hem Erdoğan hem Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalara baktığımız zaman bu savaşı ısrarla sürdürmek isteyecekler. 400 vekili alıncaya kadar savaş politikalarını yürüteceklerini söylüyorlar. Partilerimize, halkımıza ve tüm devrimci, demokratik bütün çevrelere büyük görev düşüyor bu süreçte. Mücadeleyi yükseltmek, kenetlenmek gerekiyor. Daha fazla bir sahiplenmeyi ortaya çıkartmak gerekiyor. Bu saldırı dalgaları ancak böyle kırılabilir. Saldırı ortaya çıkartan Saray'ın gladyosunun hala iş başında olduğunu görmemiz gerekli."

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Baluken: Dün geceki saldırıların talimatını Erdoğan verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete