Abdurrahim Boynukalın hakkında suç duyurusu

CHP'li Onursal Adıgüzel, Hürriyet Gazetesi'ne saldıran grubun içinde yer alan AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın bina önünde yaptığı konuşmanın içeriğinin suç olduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.
CHP'li milletvekili Onursal Adıgüzel'in tek sayfalık suç duyurusu dilekçesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi.

Müşteki sıfatıyla suç duyurusu dilekçesi sunan Adıgüzel, AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın hakkında "1982 Anayasası ile güvence altına alınmış ve 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26 Dönem Milletvekilliği seçim sonuçlarını tanımama yönünde görüş ifade etmek suretiyle halkı tahrik etmek ve korkuya kapılmasını sağlamak", "Anayasal düzeni devirmeye teşebbüs" suçlarından dava açılmasını talep etti.

Suç duyurusu dilekçesinde şüpheli olarak yer alan Abdurrahim Boynukalın Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı olduğu belirtilerek, "Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın ATV isimli televizyon kanalının canlı yayınında kullandığı bazı cümlelere Hürriyet Yayın Kuruluşunun tepki vermesi üzerine kalabalık bir grup ile yayın kuruluşunun önüne giderek eylem yapmışlardır. Söz konusu bu eylemde açıklama yapan şüpheli, 'Erdoğan'ı engellemekten söz ediyorlar. Kasım'daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız. Seni başkan yaptıracağız' ifadelerini kullanmıştır. Şüpheli devletin yönetim şeklini, söylemi ve 'sonuç ne olursa olsun' ifadeleri ile değiştirmeye teşebbüs etmiştir. Şüpheli, milletvekili kimliği ile toplum için model oluşturması gereken bir iş yapmakta olup, seçmen kitlesini etkileyecek nitelikte hatta ve hatta AKP Gençlik Kolları Başkanlığı sıfatı ile tüm üyelerini peşinden sürüklemiştir. Bu sebeple bile işlemiş olduğu suç Anayasal Düzeni Değiştirmeye yöneliktir" denildi.   

Kaynak: DHA
 


    :

    :

    :

    :

    "Abdurrahim Boynukalın hakkında suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete