close

Hamzaçebi "TSK'ya İade-i itibar teklifini kabul edin"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ürk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesini hedef alan kumpas davaları için “aldatıldık” ifadesini kullanması üzerine, CHP harekete geçti.
KARŞI GAZETE | ANKARA

“ALDATILDIK” DİYORSANIZ, İADE-İ İTİBAR KANUN TEKLİFİMİZİ KABUL EDİN
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Harp Akademileri Komutanlığı ziyaretinde Ergenekon ve Balyoz isimleriyle anılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesini hedef alan  kumpas davaları için “aldatıldık” ifadesini kullanması üzerine, CHP harekete geçti. 
 
"Bizzat  Hükümet’in kontrolünde ve uydurma delillerle yürütülen kumpas davaları için “aldatıldık” ifadesinin kullanılması, en basit ifadeyle samimiyetten uzaktır." diyen CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve komuta kademesinin hedef alındığını hatırlattı. 

TSK ile birlikte Devlet memurları, üniversite öğretim elemanları ve askeri hakim ve savcılarda da  benzer tasfiyeler yapıldığını vurgulayan Hamzaçebi, Erdoğan'a "samimiyseniz bu kişilere haklarını iade edin"dedi. 

"CHP’NİN İADE-İ İTİBAR KANUN TEKLİFİNİ YASALAŞTIRALIM"
 
Hamzaçebi şöyle konuştu;

"Eğer ki bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “aldatıldık” sözünde en ufak bir samimiyet kırıntısı varsa gelsinler, bundan 9 ay önce, 4 Temmuz 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğumuz İade-i İtibar (Kumpas Mağdurlarının Hukuksal Haklarının İadesi) Kanun Teklifi’ni derhal yasalaştıralım.

Hükümet eliyle büyük hukuk skandallarının gerçekleştiği ve birçok kesimin mağdur olduğu kumpas davalarının büyük utancının temizlenmesi için açık teklifte bulunuyoruz, sözlerinizde samimiyseniz gelin halkımızı aldatıldığınıza inandırın ve İade-i İtibar Kanun Teklifimizi kabul edin.
 
"ÖZÜR, KANUNLA OLUR!"

Özür dilemek için “aldatıldık” demek yetmez. Özür dilemek kanunla olur. Komutanlarımızın ve ailelerinin çalınan geleceklerini, karartılan hayatlarını ve yaşadıkları acıları bir parça olsun telafi edebilmek için İade-i İtibar Kanun Teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama çalışmalarını sonlandırmadan yasalaştırmayı Hükümete ve AKP Grubuna teklif ediyorum."

    :

    :

    :

    :

    "Hamzaçebi "TSK'ya İade-i itibar teklifini kabul edin"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ