Milletvekili yasası ışık hızıyla geçti!

Cemil Çiçek: "İçinde kesinlikle maaş artışı yok"
KARŞI GAZETE | ANKARA

MİLLETVEKİLİ YASASI KOMİSYONDAN REKORLA GEÇTİ...


Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in verdiği; milletvekillerinin statüsü ve haklarına ilişkin düzenlemeleri de içeren "milletvekillerinin üyeliği ve siyasi etik yasa teklifi" Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 

24 MADDE, 2 SAATTE GEÇTİ

Vekiller, 24 maddelik teklifi, komisyondan 2 saatte geçirerek, bir rekora da imza attı. Muhalefet, ilk kez maddelere ilişkin söz almadı, sadece önergeleri anlamak için sorular yöneltti. 

ÇİÇEK'TEN GAZETECİLERE; 'OBJEKTİF OLUN' UYARISI

Meclis Başkanı Çiçek; protokolde yer, diplomatik pasaport, ölüm yardımı, silah ruhsatı, mal varlığı bildirimi, emekli maaşlarında denklik  gibi hakları düzenleyen teklifin 'kıyak düzenleme' olarak algılanmaması gerektiği uyarısında bulundu. 

"BİZİM NEYİMİZ VAR..."

Sunumunda basın mensuplarına mesaj da veren Çiçek, "Bizim neyimiz var, özel bir şey istemiyoruz ama hiç olmaz ise yazılıp çizilirken objektif davranılsın" dedi. Çiçek, "bu düzenlemeyi dönemin başında getirsek, 'gelir gelmez kendi yasalarını yapıyorlar', ortasında getirsek 'şimdi sırası mı', dönem sonunda getirsek 'gider ayak kendilerine yasa yapıyorlar' deniliyor... " sözleriyle 'kıyak yasa' yorumlarına karşı da önlem aldı. 

ÇİÇEK: ”MAAŞ ARTIŞI YOK”

"Kati suretle milletvekillerine maaş artışı söz konusu değil" diye konuşan Çiçek, "Anayasa mahkemesi üyelerinin, hakimlerin herkesin statüsünü biz belirliyoruz ama bizim statümüz yok" dedi.  Üst düzey bürokratların lojman ve makam araçları olduğunu hatırlattı... 

SEÇİM GÜNÜ YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Teklif görüşülürken verilen önergelerle temsil giderleri başlıklı madde, maddi konuları içerdiği gerekçesiyle çıkarıldı. Siyasi etik ilkeler ve mal bildirimine ilişkin maddeler eklendi. Teklifin yürürlük tarihi de 7 Haziran 2015 olarak değiştirildi. 

 
Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Milletvekili yasası ışık hızıyla geçti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ