CHP gençliği Rektör adayı Tükel için sokağa indi

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları bugün İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde sandığın iradesini yok sayan YÖK'ü protesto etti.
Eylemde Gençlik Kolları adına açıklamayı  Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız yaptı.

İrfan İnanç Yıldız 'Lafa gelince sandığın iradesini dillerden düşürmeyenler her dönem çığırtkanlık yapanlar bugün; İstanbul Üniversitesi’ne yapılacak rektör ataması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği listede birinci sıraya, YÖK seçimi 1202 oyla kazanan Prof.Dr. Raşit Tükel yerine 908 oy alan Mehmet Ak’ı koyuyor.

MİLLİ İRADE NUTUĞU ATANLARA SESLENİYORUZ

Milli irade nutuğu atanlara sesleniyoruz ; bugün rektörlük seçiminde değişen nedir, aldığınız bu karar zihniyetiniz gibi antidemokratik bir karardır.YÖK aldığı bu kararı hangi kriterlere dayanarak aldı,YÖK bu kararını gerekçeleriyle açıklamalıdır.

Demokrasinin işleyişi yine ve yeniden sınıfta kalmıştır. Bugün kampüsünde bulunduğumuz İstanbul Üniversitesi'nin seçilmiş meşru rektörü Raşit Tükel Hocamızın da savunduğu  ;demokratik katılımcı, özgür ve özerk bir üniversite için bizler tarafız.

"ANTİDEMOKRATİK ŞEKİLDE SIRAYA KONAN ÜYENİN..."

Raşit Tükel Hoca geçen seçimlerde ikinci sırada olduğu için demokrasiye inancı gereği o dönemde adaylıktan geri çekilmiş ve birinci olan adayın atanması yönünde irade beyan etmişti.Şimdi bu duruşu Raşit Hoca'nın hakkı gasp edilerek antidemokratik şekilde ilk sıraya konan Öğretim Üyesi'nden bekliyoruz.' dedi.

    :

    :

    :

    :

    "CHP gençliği Rektör adayı Tükel için sokağa indi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete