TBMM’de bir ilk: Roman ve Ermeni vekil

CHP’den milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılan azınlık temsilcileri dikkat çekiyor.
Ermeni asıllı Talin Ergüneş Gazer ve Roman kökenli Özcan Purçu milletvekili seçildiklerinde bir ilke de imza atmış olacaklar.

NAYLON ÇADIRDA DOĞDU

İzmir’den aday olan Roman vatandaş Purçu, Söke’de Roman mahallesinde bir naylon çadırda doğdu. Üniversite öğrenimi gören Purçu, Türkiye’deki 5 milyon Romanın desteğinin arkasında olduğunu söyledi ve “Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın 3. Roman milletvekili’ olmak istiyorum’’ dedi.

İLK ERMENİ VEKİL

Surp Agop Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Talin Ergüneş Gazer ise, İstanbul’da seçilebilecek sıradan kontenjan adayı gösterilecek.

38 yaşındaki Gazer, Pangaltı Mıhitaryan Ermeni Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü mezunu. Evli ve bir çocuk annesi…İngilizce, İtalyanca, Ermenice biliyor.

Daha önce Hermine Agavni Kalustyan adlı Ermeni kadın da 1961′de 9 ay süreyle Devlet Başkanı tarafından geçici olarak ”Kurucu Meclis üyesi” olarak atanmıştı.

Galatasaray Lisesi matematik öğretmeni olan Kalustyan, yeni Anayasanın hazırlanmasında görev aldı. Aynı zamanda Türkiye Ermenileri 82. patriği Şınorhk Kalustyan’ın da yeğeniydi.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "TBMM’de bir ilk: Roman ve Ermeni vekil" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete