O isim CHP Lideri'ne oy vermeyeceğini açıkladı

CHP'li o isim milletvekili aday adaylığı için ön seçime girme kararı alan Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı.
KARŞI GAZETE | KULİS

CHP MYK'DA ÖN SEÇİM SIKINTISI...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili aday adaylığı için  ön seçime girme kararı aldı. Seçime girmek için de İzmir, ikinci bölgeyi seçti.

Karşı Gazete olarak, Kılıçdaroğlu'nun ön seçime girmeyi düşündüğünü daha önce de yazmıştık...

Partiden yapılan açıklama  duyumlarımızı haklı çıkardı. Kılıçdaroğlu o başvuruyu yaptı. 

Peki Genel Başkan'ın bu adımı, partinin A takımı olan MYK'da nasıl bir etki yaratacak?

Kontenjana başvuran milletvekilleri ve MYK üyeleri, Kılıçdaroğlu'nun bu kararı açıklandığından beri endişeli. Zaten ön seçime girme kararı veren isimler ise CHP Lideri'nin bu davranışını 'jest' olarak nitelendirdi, 'kutlamak gerekir!' değerlendirmesi yaptı. 

KONTENJANA BAŞVURANLAR VAZGEÇİP ÖN SEÇİME GİREBİLİR Mİ?

Ön seçim, hakim denetiminde yapılıyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği takvime göre; partilerin  ön seçime girecek isimleri bildirmesi için son gün 24 Mart.

Yani Kılıçdaroğlu'nun bu kararının ardından zor durumda kalan kontenjan adayları da kontenjandan vazgeçip, ön seçime girme kararı alabilir. Kulislerde böyle bir karar verebilecek isim olduğuna dair işaret şimdilik yok.

Ancak Genel Başkan'nın ön seçim kararı üzerine özellikle MYK üyelerinin endişelendiği yönünde izlenim var...

MYK'DAN SADECE AĞBABA VE KARAKAŞ ÖN SEÇİME GİRİYOR

MYK üyelerinden sadece Veli Ağbaba ve Ercan Karakaş ön seçime başvurmuş; diğer isimler kontenjan adaylığı talebinde bulunmuştu.

CHP Lideri'nin bu açıklaması üzerine aday adaylarının, kontenjan başvurusundan vazgeçme şansı teknik olarak mümkün olsa da kimsenin bu adımı atacağına ihtimal verilmiyor.

MYK DEĞİŞECEK Mİ?


Fakat yerleri garanti görülen MYK üyelerinin koltuğu, ön seçime giren bir Genel Başkan sonrasında eskisi kadar sağlam görülmüyor. Kılıçdaroğlu'nun attığı bu adım, örgütte de 'MYK'nın yarısı değişebilir' algısı yarattı.

YA KILIÇDAROĞLU İSTEDİĞİ OY ORANINI YAKALAYAMAZSA!

CHP genelinde ön seçimler, 29 Mart'ta yapılacak. Ancak Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçim tercihine herkes onay vermiş değil.

Uzun süre  Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’nin Grup Başkanvekilliğini yürüten eski CHP milletvekili Kemal Anadol, CHP Genel Başkanı’nın yanlış ili tercih ettiği görüşünde...

KEMAL ANADOL: "KILIÇDAROĞLU'NA OY VERMEYECEĞİM"

Kılıçdaroğlu’nun yeni CHP açılımıyla birlikte yol ayrımı yaşadığını öne süren Anadol, İzmir ikinci bölge üyesi olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı. 

"Çok partili yaşamımızda geleneksel hale gelen uygulama parti liderlerinin kendi memleketlerinde ön seçime ve seçime girmesidir" diyen Anadol;  laiklik, cemaat, türban, cumhurbaşkanı adayı seçimi gibi konulardaki kararlarını doğru bulmadığı için Kılıçdaroğlu'na oy vermeyecek...

Anadol gibi kaç ismin benzer tavrı sergileyeceği merak konusu...

 CHP liderinin ön seçimde, partinin ise genel seçimde alacağı oy oranı, olası yeni kurultay tartışmalarında da kilit rolü oynayacak.

    :

    :

    :

    :

    "O isim CHP Lideri'ne oy vermeyeceğini açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ