Sırrı Sakık'a şiirli tepki

"Mustafa Kemal'in askeriyiz diyenler it sürüsü..." ifadelerinin sahibi Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'den tepki geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Ağrı'daki Nevruz kutlamalarında geçen yıl  'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyenlere, "Generali olsanız ne yazar, it sürüleri" dediği için hakkında dava açılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, sözlerini tekrarladı. 

18 Mart'taki kutlamalarda da  "Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar" diyen Sakık'a Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu'ndan şiirli tepki geldi. 

Konfederasyondan yapılan açıklama şöyle:

”18 Mart 2015 tarihinde Ağrı Belediye başkanı Sırrı SAKIK “Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenler it sürüsüdür” şeklinde kabul edilemeyecek bir açıklama yapmıştır.

Sırrı SAKIK;  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ağrı ilinin Belediye Başkanı olduğunu unutmuş ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüyenlere hakareti de aşan ifadelerle ağır ithamlarda bulunmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlerin, bu ifadeleri kullanan şahsa, 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan’da belirlenen sınırlar üzerinde 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ağrı İlinin Belediye Başkanı olduğunu ne zaman hatırlatacaklarını merak etmekteyiz.

Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun kararlarının alındığı TBMM’de Milletvekilliği yapmış, şuan da da Ağrı Belediye Başkanlığını sürdüren bu şahsın kullandığı ifadeleri, büyük devrimci ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e cephelerde savaştığı düşmanları bile kullanmamıştır.

AKP hükümetinin Atatürk’ü yok sayma ve “sözde çözüm süreci”politikalarının sonucunda, Ağrı Belediye Başkanı olan şahıs Türk Milletine “İt Sürüsü” deme cüretini ve cesaretini gösterebilmiştir.

Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda yürüyen kamu emekçilerine ve yurttaşlarımıza “İt sürüsü” diyebilen bu şahsa Neyzen Tevfik’in Atatürk Düşmanlarına yazdığı şu dörtlüğü okumasını tavsiye ederiz.

BE HEY DÜRZÜ…

“….İşgaldeki hali sakın unutma,

Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.

Sen anandan yine çıkardın amma,

Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu olarak;

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, İçişleri Bakanını, Ağrı Valiliğini ve Yargı Kurumlarını bu şahıs hakkında gerekli araştırma, inceleme ve soruşturma işlemlerini başlatarak görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz."

    :

    :

    :

    :

    "Sırrı Sakık'a şiirli tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ