Vekilin canı can da halkınki patlıcan mı?

TBMM’de AKP kulisinin domuz gribine karşı nano teknolojiyle dezenfekte edilmesine CHP tepki gösterdi.
 CHP’li Aytuğ Atıcı, “Vekilin canı can da halkınki patlıcan mı?” dedi.

ALTI KENTE DÖRDER KİŞİLİK GRİP TİMİ

Sağlık Bakanlığı, grip ve ölümlerin çoğunlukta olduğu illerde görevlendirilmek üzere grip timleri oluşturdu. Kocaeli, Sivas, Çanakkale, Samsun, Mersin ve Antalya’ya gönderilen grip timleri, halkı gribe karşı bilgilendirerek, aldıkları numuneleri Ankara’daki merkez laboratuvara iletmekle görevli.

170 KİŞİ DE GÖRÜLDÜ

Grip timleri 4 kişiden oluşuyor. Sağlık Bakanlığı, 2014 yılından bu yana 16 kişinin grip nedeniyle yaşamını yitirdiğini, bu ölümlerin 11’ine Domuz gribi virüsünün neden olduğunu belirtmiş, domuz gribindeki (H1N1 virüsü) toplam vaka sayısını ise 170 olarak açıklamıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki AKP kulisi, domuz gribine karşı dezenfekte edildi. Vekillerin oturduğu koltuklarından halılara, kulisteki tuvalete kadar ilaçlama yapıldı.

AKP’li yetkililer uygulamanın deneme niteliğinde olduğunu, etkili olduğu görülürse muhalefet kulisinde de ilaçlamaya gidileceği bilgisini vererek, muhalefet kulisindeki ilaçlamanın da yapılabileceğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı konuyu önceki gün yapılan torba tasarı görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda da gündeme getirdi.

Aynı ilaçlama yönteminin yoğun bakım ünitelerinde de kullanıldığını, salgına karşı nano teknolojiyle önlem alınmak istendiğini belirten CHP’li Aytuğ Atıcı, “Eğer halktan önce milletvekillerinin sağlığı düşünüldüyse bu çok abestir, milletvekilinin canı can da halkınki patlıcan mı?”

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Vekilin canı can da halkınki patlıcan mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ