close

Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarı oldu!

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığı görevine getirildiğini açıkladı.
Akşam saatlerinde gündeme bir son dakika haberi düştü.

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AKP'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile "istişare" edilerek alındığı belirtilen karar sonrası gözler Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çevrildi.

Karara ilişkin hükümet kanadından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ikinci kez toplanan Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlenen basın toplantısında Hakan Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirildiğini söyledi.

Arınç, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde en çok konuşulan isim. Aday olunca artık konuşulmaz diye düşünmüştüm. Mİlletvekili adaylığı için MİT Müsteşarlığı görevini bırakmıştı. Bu konuda ilk haberdar olan bendim. Spontane olarak sadece milletvekili olarak aday olmuşsa ısraf olduğunu söylemiştim.

Bakan olduğu takdirde bunun sonuçlarının ne olabileceğini tasvir etmiştim. Cumhurbaşkanımız da aday adaylığını olumlu karşılamadığını söyledi. Kendisinin pek çok bilgiye sahip olduğunu ifade etti ve zaman zaman tekrarladı.

Bugün itibariyle sayın MİT Müsteşarı kararından vazgeçtiğini Başbakanımıza iletti. Sayın Fidan her görevi yapacağını ifade etti. 

Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaktır."

"CEHALETİNİ ORTAYA KOYAR"

Arınç'a CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un Hakan Fidan'ın aday adaylığını geri çekmesine yönelik yaptığı, "Bir siyasi partiye üye olan Fidan yeniden MİT Müsteşarlığına getirilemez ve getirilmemelidir" açıklaması da soruldu.

Koç için, "Çok konuşan ama boş konuşan insanlardan biridir" ifadesini kullanan Arınç, şunları söyledi:

"Hakaretten başka bir şey bilmeyen garip bir siyasetçidir. Her kamu görevlisi aday adayı olmak için görevini bırakabilir. Aday adayı olduktan sonra da görevine geri dönebilir. Bir insan aday adayı olmuştur. 7 Nisan tarihinde siyasi partiler, adaylarını YSK'ya verir. 

Bir insan adaylığa geçemezse eski görevine veya eş bir göreve dönebilir. Aday olması durumunda bile geri dönmesi mümkün olabilir. Mümkün olmayan yargı ve TSK mensuplarının geri dönüşüdür. MİT kanunu ve YSK kararlarında aday adaylığı için müracaat etmek isteyen birisinin geri dönüşü için bir engel yoktur. O konuşan kişi, aday adayı oldu, partiye üye oldu derse ancak cahaletini ortaya koyar."
 


    :

    :

    :

    :

    "Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarı oldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete