Hakan Fidan adaylık başvurusunu geri çekti!

Hakan Fidan AKP'den yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti.
MİT Müsteşarlığı'ndan istifa ederek AKP'den milletvekilliği için aday adayı olan Hakan Fidan adaylık başvurusunu geri çekti.

Fidan MİT'ten istifası ve adaylık kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini çekmişti...

NEDEN ADAYLIĞINI GERİ ÇEKTİ?

Fidan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

 "Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25'inci Dönem milletvekili  genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. 
 
Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan  sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde  olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım.  
 
Dr. Hakan Fidan." 

MİT'E GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Fidan 25. dönem milletvekilliği için yaptığı başvuru sonrası Ankara kulisleri karıştı. Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na geri dönebileceği gibi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda özel bir görev alabileceği de konuşuluyor. 

Hakan Fidan'ın durumuna ilişkin bu son gelişme sonrası gözler Bülent Arınç'a çevrilmiş durumda. Hükümet Sözcüsü Arınç'ın konuyla ilgili ilerleyen saatlerde bir açıklama yapması bekleniyor.

ERDOĞAN'DAN VETO YEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan en son olarak Suudi Arabistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Erdoğan, AKP’den milletvekili aday adayı olmak üzere MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan’a hâlâ kırgın olduğunu belirterek, “Onu böyle bir göreve getiren benim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Tabii ki kırgınım” demişti.

    :

    :

    :

    :

    "Hakan Fidan adaylık başvurusunu geri çekti!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ