Gökçek'in AUAP 2038 planındaki sırrı ne?

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan AUAP çalışmalarını Meclis gündemine taşıdı.
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında 2013 yılı Şubat ayında imzalan bir yıllık protokol çerçevesinde Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığınca sürdürülen AUAP (Ankara’nın Ulaşım Ana Planı 2038) çalışmalarıyla ilgili olarak MHP'li Prof. Alim Işık soru önergesi verdi.


Projeyi yürüten kadronun ”şehir planlamacısı” dışında, mesleki açıdan ehil olmayan akademisyenlerden oluştuğu iddialarının gündeme gelmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI'nın cevaplaması için önerge sundu.

İşte MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim IŞIK'ın o soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA,

Aşağıda belirtilen sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

1- Proje yürütücüsü,  müellif yönetici kadrosunun, meslek formasyonları itibariyle  ”şehir planlamacısı” dışında, mesleki açıdan ehil olmayan akademisyenlerden oluştuğu iddiası doğru mudur? Doğru ise bu kişiler kim tarafından görevlendirilmiştir?

2- Anılan proje, üniversite planlama ofisinin iddia ettiği gibi imar mevzuatına uygun ulaşım ile bütünleşik kent bütünü revizyon ve 1/25.000 ölçekli çevre düzeni nazım imar planlama çalışmasıyla uyumlu bir proje midir?

3- AUAP Proje çalışanlarından bir kişinin koruma planlaması konusunda uzman olmadığı halde, koruma kurulu üyeliklerinde ilgili yönetmelik hükümlerine aykırı bir şekilde görevlendirildiği iddiası doğru mudur?

Doğru ise, bu kişi kimdir ve kim tarafından görevlendirilmiştir?

4- Anılan üniversitenin web sayfasında, çalışmanın 70 günde hazırlanarak Belediyeye sunulduğu duyurusu yapıldığı halde; ana ulaşım koridorlarında anket çalışmalarının ve araç sayımlarının yoğunlaşarak devam ettirilmesinin sebepleri nelerdir?


5- Ankara'da halen devam eden ve projelendiren alt ölçekli ulaşım projelerin, kent bütünü ölçeğinde yeni Ankara çevre düzeni nazım imar planı ile eş güdümü ve uyumu sorgulanarak bütünleşik fizibilite çalışmaları ve analiz raporları hazırlanmış mıdır?

6- Anılan projeyi ve sürdürülen analiz çalışmalarını sahiplenmediklerine dair akademik karar alan ilgili Bölüm Başkanlığına ve üyelerine, bu kararları sonrasında Rektörlük tarafından idari baskı yapıldığı ve haklarında soruşturma açıldığı iddiaları doğru mudur?

7- Anılan Bölüm öğretim elemanlarının tümüne AUAP projesini destekleme kararı çıkartmak için baskı yapan, hakkında işleme konulmamış ve zaman aşımına bırakılmış sayısız mobbing şikâyeti bulunan bir öğretim üyesinin yeni Bölüm Başkanı olarak atandığı iddiaları doğru mudur?

Doğru ise söz konusu atama Rektörlüğün yeni "mobbing" kriterlerine göre mi yapılmıştır?

8- Anılan üniversitede AUAP 2038 projesine katılarak eski akademik yükselme kriterlerine göre kadro yükseltmesi yapılan personelin, o dönemdeki kadro ataması bekleyen personele oranı nasıldır?

9- Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ve 2015 yılı programı nasıldır?

Prof. Dr. Alim IŞIK
MHP Kütahya Milletvekili

    :

    :

    :

    :

    "Gökçek'in AUAP 2038 planındaki sırrı ne?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete