close

Davutoğlu yine yalan söyledi: Şehit cenazelerini HDP'liler getirmiş!

Dağlıca'ya giden eski milletvekili Esat Canan ve yanındaki sivil vatandaşlar şehit cenazelerini askeri makamlara teslim etti.
Yüksekova'dan çatışmanın olduğu yere giden eski Hakkari milletvekili Esat Canan'ın da aralarında bulunduğu sivil heyet ise, cenazeleri kendilerinin teslim aldıklarını söyledi.

Canan, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan kayıp sayısına ilişkin 16 rakamını doğruladı.

Habertürk'e konuşan Canan, askerlerin şehit olmasından ötürü üzüntü duyduklarını ve insani görev gereği cenazeleri almaya gittiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bölgedeki sıcak çatışmalar nedeniyle askerler cenazelere ulaşamamıştı. Asker cenazelerin yerde olduğunu duyunca Hakkari valisiyle görüşüp bir grup vatandaş ile insiyatif alacağımızı söyledim. Araç konvoyu oluşturup yasak ve riski bölgeye gittiğimizde saat 14:30 sıralarındaydı patlamanın olduğu 2 ayrı noktada 16 askerin cenazesi olduğu gibi yerde duruyordu. Dağlık alan olduğundan ötürü PKK'lıları görmedik. Bizden sonra askeri araçlar geldi. El birliğiyle cenazeleri araçlara bindirip askeri makamlara teslim ettik. Şayet gitmemiş olsa idik belki cenazeler halen yerde duruyor olabilirdi. Biz insaniyet görevimizi yaptık."

DAVUTOĞLU YALAN SÖYLEMİŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yaptığı basın toplantısında "Güvenlik birimlerimiz sabahleyin özel komando birlikleriyle takviye edilerek, bu derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir" demişti.

İşte o fotoğraflar...







Kaynak: haberturk.com
 


    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu yine yalan söyledi: Şehit cenazelerini HDP'liler getirmiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete