Yarbay Çelikcan askerlerini kurtarmak isterken şehit olmuş

Hakkari Dağlıca'da yapılan hain saldırıyla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı.
15 askerimizle birlikte şehit olan Yarbay İlker Çelikcan'ın büyük bir kahramanlık sergileyerek askerlerini kurtarmak için zırhlı araçtan indiği, daha sonra yola devam ederken bindiği zırhlı aracın mayınla patlıtalarak şehit olduğu öğrenildi.

ASKERLERİNİ BIRAKMADI

Haberler.com'un bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye dayandırdığı habere göre saldırı şöyle gelişti;

Cumartesi günü 3 kobra, 2 ZMA aracı, 2 kirpi aracından oluşan askeri konvoy Dağlıca'dan yola çıkıp Yeşiltaş'a gitti. Geceyi Yeşiltaş'ta geçirdi. Pazar günü Dağlıca'dan tekrar geçen konvoy saat 15:00 sularında yol kenarında mayınlar olabileceğinden şüphelenerek durdu. Araçlar birbirine 3 metre kadar yakınlaştı. En öndeki zırhlı araç, yolun kenarında kablo gibi bir şey gördü. Mayın timinden iki asker, arama tarama yapmak için yola indi. Bu esnada pusu kuran PKK, ateş açarak iki askerimizi şehit etti. Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın içinde olduğu zırhlı kobro araç, iki şehidimizi çatışma alanına girerek aldı. Sonra ileri doğru hareket etmeye başladı. Bir süre durdu sonra tekrar hareket etti. Bu arada mayın patlatılarak tabur komutanının içinde olduğu zırhlı araç havaya uçuruldu. İçindeki askerlerimiz şehit oldu.

SALDIRIDA 150 - 200 TERÖRİST VARDI

Teröristlerin yaklaşık 150 - 200 kişi olduğu, ağır doçka silahlar, bixilerle saldırı yaptığı öğrenildi. PKK'nın elinde sinyal kesici jammer cihazlarının da olduğu ve askerin telsiz sinyalinin kesildiği, araçların birbiriyle irtibat kurmasını engellediği öğrenildi. Yapılan ağır saldırıda askerin içinde olduğu ZMA'nın üstündeki camların kırıldığı ve bu nedenle üstünde bulunan 25'lik top olmasına rağmen kullanamadığı ifade ediliyor.

YARBAY ERZURUMLU

Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi. Yarbay'ın arkadaşlarının verdiği bilgiye göre, Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "göz bebeği" denilen birimden gelen bir isim. Bordo bereli... Cephede bulunmasına rağmen Kurbay Yarbay olarak geçiyor. Kurmaylığı kazanmış bir insan. Arkadaşları arasında göz pekliği ve ataklığıyla bilindiği belirtiliyor.

Kaynak: haberler.com



    :

    :

    :

    :

    "Yarbay Çelikcan askerlerini kurtarmak isterken şehit olmuş" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete