‘Erdoğan kaç şehit yakınına dava açtı?’

CHP'li Ali Haydar Hakverdi Erdoğan’ın bugüne kadar kaç şehit yakınına dava açtığını sordu.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, son olarak Erzrumlu bir şehit yakınına dava açan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar kaç şehit yakınına dava açtığını sordu.

Hakverdi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, “Cumhurbaşkanı seçildiği günden itibaren başbakanlık yaptığı dönemlerdeki gibi herkese ‘akıl verme’, fırça atma, hakaret etme, kızma, tepki gösterme, hedef gösterme alışkanlıklarına devam ederken; kendisine yönelik en ufak eleştiri yapana ya da tepki gösterene ise ya hapishane yolu ya da farklı yöntemler ile işlemler yapılmaktadır” dedi.

FERYADA DAVA

Siirt’te şehit olan 8 askerden Recep Beycur’un cenaze töreni esnasında, “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” diye haykıran akrabası Ömer Bulur’la şehit Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde isyan eden abisi Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma açılmasına değinen Hakverdi, şu soruları yöneltti:

- Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği günden 02.09.2015 tarihine kadar kaç kişi hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar sonucunda kaç kişi tutuklanmıştır?

- 7 Haziran – 2 Eylül 2015 tarihleri arasında kaç kişiye ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar sonucunda kaç kişi tutuklanmıştır? Bu tarihler arasında soruşturma açılan ve tutuklananlardan kaçı şehit yakınıdır?

- Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran – 2 Eylül 2015 tarihleri arasında kaç şehit yakını hakkında suç duyurusunda bulunmuştur?

- 7 Haziran – 2 Eylül 2015 tarihleri arasında kaç şehit cenazesi törenine soruşturma açılmıştır?

- Şehit yakınlarının feryatlarına neden soruşturma açılmaktadır? Çocuklarını ya da yakınlarını kaybedenlerin ‘isyan etme’ hakkı yok mudur?

- “Ne mutlu onun ailesine, ne mutlu onun tüm yakınlarına” diyen Recep Tayyip Erdoğan feryat eden şehit yakınlarına karşı soruşturma açılması için bir talimat mı vermiştir?

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "‘Erdoğan kaç şehit yakınına dava açtı?’" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete