Hürriyet'e saldırı dünya basınında

Dün gece AKP'lilerin Hürriyet Dünyası'nı kuşatması dünya basınında gündem oldu.
France 24'ün internet sitesinde yer verdiği haberde: "Erdoğan'ın bir televizyon programındaki sözlerini çarpıtmakla suçlanan Hürriyet gazetesinin merkezine, bir grup partili tarafından saldırı düzenlendi" denildi.

150 kişilik bir grubun Bağcılar'daki gazete binasını taşladığını belirten France 24, pencereler ve ön kapının hasar gördüğünü belirtti. Çevik kuvvet ekiplerinin grubu dağıtmak için geldiğini belirten France 24, Cumhurbaşkanının hükümet çizgisini takip etmediği için defalarca medya grubunu eleştirdiğini yazdı. Hürriyet'e yapılan saldırının "basın özgürlüğü" için artan bir endişe kaynağı olduğunu belirten, Fransız medya organı, geçmişte Erdoğan'a eleştiri yapan gazeteciler hakkında da soruşturma açıldığını vurguladı. France 24 haberinde, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin istediği çoğunluğu elde edemediğini, Anayasa değişikliğine halkın izin vermediğini ve Erdoğan'ın 1 Kasımda erken seçim çağrısı yaptığını ifade etti.

RTS info ise haberinde : "Hürriyet Gazetesi, Erdoğan yanlısı grup tarafından saldırıya uğradı" başlığıyla verdiği haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir TV programındaki sözlerini veren gazetenin internet sitesine karşı tepki olarak AK Partili bir grubun gazetenin kapı ve camlarını taşladığını yazdı.

Fransız RTL kanalı ise, bir Türk gazetesi olan Hürriyet Gazetesi'ne 6 Eylül Pazar günü Erdoğan yanlısı bir grubun saldırdığını yazdı. Saldırının Dağlıca'da askerlerin öldürülmesinden sonra Erdoğan'ın : "Eğer 400 milletvekilini alabilecek veya bir Anayasa'yı inşa edecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı, durum bugün çok daha farklı olurdu." Sözlerinin farklı yansıtıldığı iddiasıyla yapılmış olduğunu belirten RTL, bunun basın özgürlüğü için endişe verici bir durum olduğunun altını çizdi.

ALMANYA

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Türk gazetesi Hürriyet'in binasına saldırı

"Dün gece 200'e yakın iktidar partisi AKP yanlıları Hürriyet binasına girmeye çalıştı. Saldırının nedeni akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında sarfettiği sözlere yönelik atılan bir tweet."

Zeit Online: Erdoğan destekçileri "Hürriyet" binasını tahrip etti

150'den fazla kişi gazetenin bürolarına saldırdı ve camları kırdı. Öfkeye gazetenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği sözler hakkında attığı bir tweet neden oldu.

Tageszeitung (TAZ): Hürriyet binasına saldırıldı

"Erdoğan'a yönelik atılan bir tweet fazla geldi. AKP yanlıları İstanbul'daki Hürriyet gazetesine saldırdı. Cumhurbaşkanı medya grubunu defalarca eleştirmişti."

Bild: Erdoğan taraftarları Hürriyet merkezine saldırdı

"Türk gazetesi Hürriyet, kendi ifadesine göre 150 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Olayda Erdoğan yanlılarının gazetenin İstanbul Bağcılar'daki merkezine saldırarak giriş katına zarar verdikleri belirtiliyor. Gazetenin bildirdiğine göre taşlarla güvenlik birimlerine saldıran grup, dış kapıyı aşarak binanın kapısından içeri girmek istedi. Erdoğan yanlısı slogan atan grup, polisin gelmesinin ardından binanın dışına çıktı.

Hürriyet son zamanlarda hükümeti eleştiren haberler yayınlıyordu."

İSPANYA

Hürriyet gazetesine yapılan saldırı İspanya'nın önemli fikir gazetelerindenABC'de tam sayfa yer buldu. Gazete haberi "Erdoğan'a muhalif bir gazete saldırıya uğradı" başlığı ile okuyucularına duyurdu. ABC gazetesi, bir gurup AK Partili yandaşın cumhurbaşkanının eleştirilmesine tahammül edemiyerek Hürriyet binasına geldiğini ve içeriye girmek istediğini yazdı. 150 kadar olan bu saldırganların ellerindeki taşlarla camları kırarak binaya zarar verdiğini de vurgulayan ABC gazetesi, bu kişilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atmaya başladığını belirtti. Özgürlüğü ve ilericiliği savunan Hürriyet gazetesinin Türkiye'nin en büyük gazetesi olduğunu da hatırlatan ABC, bu saldırının basın özgürlüğüne yapıldığına dikkat çekti.

İRAN

İran devlet televizyonu, bir grup AKP taraftarının Hürriyet'in İstanbul'daki binasına saldırdığını aktardı. İran'ın yarı resmi haber ajansı İSNA, konuya ilişkin verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce defalarca hükümet çizgisinde olmayan Doğan Grubu'nu eleştirdiğini yazdı.

İSNA, "Hürriyet'e yapılan saldırı, Türkiye'deki basın özgürlüğüne yönelik endişelerin arttığı ve Cumhurbaşkanı'nın kendisini eleştiren gazetecileri mahkemeleri kullanarak yasal takibe aldığı bir döneme denk geldi " diye yazı.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA ve yarı resmi nitelikli Mehr ve ABNA ajansları da olaya yer verdi.
 



    :

    :

    :

    :

    "Hürriyet'e saldırı dünya basınında" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete