Hürriyet'ten saldırganlar için suç duyurusu

Hürriyet Gazetesi'nin yönetim binasına yönelik saldırıyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Şüpheliler bölümünde AKP Gençlik Kolları Başkanı, üyeleri, AKP İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ve daha sonra kimlikleri belirlenecek kişilerin yeraldığı suç duyurusunda, Terör Mücadele Kanunu'nun 4.maddesinin uygulanması ile "Mala Zarar Verme", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" , "Konut Dokunulmazlığını İhlal", "Suç İşlemeye Tahrik" ve "Hürriyeti Tahdit" suçlarının işlendiği iddia edildi.

"AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI VE AKP MİLLETVEKİLİ ABDURRAHİM BOYNUKALIN TARAFINDAN ÖRGÜTLENEN"

Gazetenin avukatları tarafından savcılığa yapılan suç duyurusunda yönetim binası önüne gece yarısında gelerek tehdit eden, sloganlarla binaya zorla giren, bina demirbaşlarına zarar veren, güvenlik görevlilerine saldıran ve 3 saat boyunca gazeteyi ablukaya alarak giriş çıkışları engelleyen, başkanlığını AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İstanbul 3.Bölge Milletvekili Abdurrahim Boynukalın tarafından örgütlenen kimliği belirsiz yaklaşık 200 kişilik grup hakkındaki şikayet ve kamu dava açılması talebinin bulunduğu belirtildi.

Suç duyurusunda dün gece sayıları 200'e ulaşan grubun gazete binası önünde toplandığı, çeşitli sloganlar attıkları, ardından güvenlik görevlilerine ve binaya saldırdıkları anlatıldı. Suç duyurusunun devamında dün gece gerçekleşen saldırı, ve binada yaşananlar şöyle anlatıldı:

"GİRİŞ KAPISINI TAHRİP EDİP CAMLARINI KIRMIŞLAR; ÇEVREDEKİ AYDINLATMALAR İLE GÜVENLİK KAMERALARINI DA PARÇALAMIŞLARDIR, ZORLA BİNAYA GİRMEYE ÇALIŞMIŞLARDIR"

"Bu sırada binada bulunan gece nöbetçisi idari personel ve ön kapıda görev yapan güvenlik elemanları can güvenliklerini sağlamak için bina içerisine sığınmış ve kalabalığın içeriye girmesini engellemek amacı ile bina girişlerini kapatmışlardır.

Son derece saldırgan ve kararlı bir şekilde ilerleyen grup süratle dış kapıdaki araç giriş bariyerlerini ve güvenlik konilerini kırarak bina ön bahçesine girmişler ve ellerindeki çeşitli sopa ve benzeri ekipmanlar ile giriş kapısını tahrip edip camlarını kırmışlar; çevredeki aydınlatmalar ile güvenlik kameralarını da parçalamışlardır, zorla binaya girmeye çalışmışlardır.

"BİNAYA GİRİŞ ÇIKIŞLAR ENGELLENDİĞİ GİBİ, ÇALIŞANLARI DA İÇERİDE MAHSUR TUTMUŞLARDIR "

Bu aşamada gazeteye ulaşan güvenlik birimleri olaya müdahale ederek, şüphelileri bina bahçesinden çıkarmışlardır. Ancak kalabalık bu müdahaleye rağmen dağılmamış, bina önünde duran güvenlik timlerinin hemen önünde TEM Otoyolu Yan Yolu üzerinde saat 02:00'a kadar aynı şekilde sloganlarını söylemeye devam etmişlerdir. Tüm bu eylemler sırasında binaya giriş çıkışlar engellendiği gibi, çalışanları da içeride mahsur tutmuşlardır.

Kalabalığın dağılmaya başlamış ancak bu aşamada güvenlik birimleri hiç kimseyi sorgulamadığı gibi göz altına da almadığı gibi Hürriyet Bayrağının yakılmasını da engellememiştir. Bilahare nöbetçi şirket personeli ve şirket vekili müvekkilimizin bağlı olduğu Bağcılar 100.Yıl Polis Merkezine geçerek şüpheliler hakkında suç duyurusunda ve şikayette bulunmuştur.

"BİLİNÇLİ VE PLANLI BİR ŞEKİLDE, YOĞUN BİR KAST İLE BELLİ BİR AMAÇ DOĞRULTUSUNDA..."

Saldırının suç duyurusunda adları sıralanan kişiler tarafından bilinçli ve planlı olarak gerçekleştirildiğine delil olarak sunulan internet çıktılarının da eklendiğinin belirtildiği suç duyursunun devamında şöyle denildi:

"Şüpheliler işbu eylemlerini çeşitli sosyal ağlar üzerinden bilinçli ve planlı bir şekilde, yoğun bir kast ile belli bir amaç doğrultusunda gerçekleştirmişlerdir. Dolayısıyla saldırının organize ve örgütlü bir eylem olduğu; bu sayede çok geniş kitlelere yayıldığı ve bizzat bu paylaşımları yapan şahısların yine Twitter ve benzeri ağlar üzerinden kendilerinin eyleme katıldıklarını ikrar etmeleri ile ayrıca kanıtlanmıştır."

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, KAMUNUN HABER ALMA HAKKI VE BASININ HABER VERME HAKKINI ENGELLEMEK AMACI İLE"

"Şikayet konusu olayda müvekkilimize ait yönetim binası önünde örgütlü bir biçimde toplanan şüpheliler belirttiğimiz sloganlar eşliğinde, korku ve panik ortamı yaratarak basını ve çalışanlarını tehdit etmişler; halkı galeyana getirmeye ve müvekkilimize karşı suç işlemeye teşvik etmişlerdir." şeklindeki ifadelerle dün gece yaşananların anlatıldığı suç duyurusunda,

"Tüm bu eylemlerin Terörle Mücadele Kanununun 1.maddesinde ifade bulan temel hak ve özgürlüklerden "İfade Özgürlüğü" "Kamunun Haber Alma Hakkı" ve "Basının Haber Verme Hakkını" engellemek amacı ile yapıldığı her türlü izahtan varestedir. Keza gazete binasına saldırmaları, çalışanlara ve bina demirbaşlarına zarar verilmiş olması da eylemin vahametini ve kararlı bir biçimde gerçekleştiğini açıkça ortaya koymaktadır." denildi.

SALDIRININ KANITLARI DA SAVCILIKTA

Suç duyurusunun "şüpheliler" kısmında yer alan isimler hakkında kamu davasının açılmasının istendiği sonuç bölümünde şöyle denildi,

"Demokratik bir ülkede anayasal bir hak olan kamunun haber almak hakkını objektif bir biçimde yerine getiren ülkemizin en köklü, güvenilir ve tarafsız medya organının bu şekilde, üstelik bir milletvekili ve parti mensubu olduğunu belirten kişiler tarafından hedef seçilmesi, böyle bir terör eylemi gerçekleştirilmiş olması son derece vahim bir olaydır. Bu nedenle Sayın Başsavcılık makamına başvurarak tarafımızdan belirlenen milletvekili şüpheli Abdurrahim Boynukalın ve belirlenecek diğer kişiler hakkında kamu davası açılmasını talep etmek zorunluluğu doğmuştur."

Suç duyurusuna, işlendiği belirtilen suçların kanıtı olarak gösterilen, güvenlik kamera kayıtları, saldırıya yönelik yönlendirme ve destek twitlerinin çıktıları da eklenerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi.

Kaynak: DHA
 



    :

    :

    :

    :

    "Hürriyet'ten saldırganlar için suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete