"Meclis Başkanı mısın, bostan korkuluğu musun?"

Baluken: "Cizre halkını gözden çıkardıysanız, açık açık söyleyin!"
KARŞI GAZETE | ANKARA

”7 GÜNDE 20’DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Cizre'de yaşananlara ilişkin Meclis'te basın toplantısı yaptı. "7 gündür yüz binden fazla nüfusu olan bir kente karşı AKP Hükümeti kelimenin tam anlamıyla savaş yürütüyor." diyen Baluken, dün gece Cizre'de 7 sivilin öldürüldüğünü, sokağa çıkma yasağının başladığı günden bugüne dek geçen bir haftalık süre içinde ise öldürülen sivillerin sayısının 20’yi aştığını öne sürdü.

Baluken'in açıklamasının satır başları şöyle:

"SU, İNTERNET, ELEKTRİK, BEBEK MAMASI, EKMEK YOK"

-7 gündür kentin tamamında elektrik, su, internet, ekmek  hiçbir şey yok. Devletten tam bir abluka var. Bebek mamaları ve en temel gıda malzemelerine izin vermeyen bir pratik ile karşı karşıyayız.

-Dün, 'üç saat ateşkes olsun cenazeler defnedilsin, bebeklerin ihtiyacı karşılansın' dedik ama Şırnak Valisi üç saat için çatışmanın durmasına bile izin vermedi. Sadece ekmek ve su taşıyan 4 yardım tırını, Cizre'ye sokmadı. Türk siyasi tarihine abluka, katliam ve devlet terörü olarak geçecek bir dönem

"HASTANE, KARARGAH OLMUŞ, TEK BİR DOKTOR YOK"

-7 gündür Cizre'de hastane yok. Tek doktor da orayı terk etti.  Hemşireler yaralıları tedavi için hastaneyi kullanamıyor. Yalan söylüyorlar. Sağlık Bakanı'na  'yüzbin kişilik kente sağlık hizmeti veremeyecek bir acze girme hakkın yok!' deyince bu durumu kabul etti. 'Eğer o hastane polis, asker tarafından karargah olarak kullanılacak ise mobil bir hastanenin personeli ile birlikte gönderilmesi gerek' dediğimizde bu durumu kabul ediyor. Bize İçişleri Bakanı ve valiliği arayarak inisiyatif alacağını söyledi. Onlar kim oluyor? Senin yetki alanın! Yüzbin kişilik kent terör nedeniyle tüm sağlık hizmetlerinden yararlanmıyorsa sen de bunun hesabını vermelisin.

"CİZRE HALKINI GÖZDEN ÇIKARDIYSANIZ AÇIK AÇIK SÖYLEYİN”

-'Biz Cizre Halkını gözden çıkardık' diyorsanız çıkın bunu açık açık söyleyin.

Balık baştan kokuyor. Saraydaki zat Cizre ile ilgili aleni yalan söylüyor. Güya belli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyormuş! Git kendi gözlerinle gör bakalım. 7 gün 24 saat boyunca sokacağa çıkma yasağı adı altında terör estirilecek, sen de çıkıp yalan söyleyeceksin! Kaç saat yasak uygulanıyormuş? Hangi saatlerde dışarı çıkılabiliyormuş söylesin bakalım!

"7 GÜNDE 20’DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"

-Cizre'de yasak ilan edildiğinden bugüne 20’nin üzerinde sivil yaşamını yitirdi. Tam sayıyı bilemiyoruz çünkü evlere gidilmiyor. Sokağa kafasını uzatana AKP'linin gladyo güçleri çatılardan ateş ediyor. Sivil halka bu şekilde terör ettirmek savaş değil insanlık suçudur. Kiminle savaşıyorsanız hesabınızı onlarla görün. 7 yaşındaki çocuğu keskin nişancılarla öldürmek savaş filan değildir!

- Türkiye halkı  Cizre'de yaşananlara sesini yükseltmelidir. Eğer Cizre halkına 'kardeşimiz' diyorsanız 35 günlük bebeğin katline sesiz kalmayın!

"MECLİS BAŞKANI MISIN, BOSTAN KORKULUĞU MUSUN!"

-100 kilometrelik yolu yürüyerek geçmeye çalışan heyetimiz  şu an idil - Cizre arasında ablukaya alınmış durumda. İki bakan, 40 milletvekili, 2 eş başkan bir kentten bir kente gidemiyorsa hukuk yok demektir.  Başbakan ile pozisyonu aynı olan iki bakan Cizre'ye sokulmuyor.

-40’tan  fazla milletvekili iki gündür 100 kilometrelik  yolu yürüyor,  karşılarına sürekli asker polis çıkarılıyor. Bu ülkenin Meclis Başkanı'ndan tek bir kelime duymadık.  Meclis Başkanı mısın, bostan korkuluğu musun? Bu ülkenin milletvekillerinin kendi işini yapmasını sağlamak senin görevin.

"PARTİMİZE SALDIRANLAR BİNDİRİLMİŞ KITALAR"

-6 milyon oy almış partimizin genel merkezine polis nezaretinde bindirilmiş kıtalar olarak gelip partimize saldırıyorlar,  sonra teşekkür ederek  polis nezaretinde ayrılıyorlar.

"ÖCALAN'IN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ"

-Öcalan'a  5 aydır ağır bir insanlık dışı ve hukuk dışı tecrit uygulanmaktadır. Ne düşündüğüne, sağlığının durumuna ilişkin bir şey bilmiyorum. 5 aydır ne heyet ne avukat ne aile gidişi yoktur.  Ne düşündüğünü o kadar merak ediyorlarsa bu hukuk ve insanlık dışı tecriti kaldırsınlar.  Öcalan ile ilgili tartışmaları özellikle yürüterek sanki onunla görüşülüyormuş gibi tecriti de gündemden düşürmek istiyorlar.  Bu sarayın ve Erdoğan'ın algı operasyonudur.

"ULUSLARARASI GÖZLEMCİLER CİZRE'YE GELMELİ'

-BM, Uluslararası Af Örgütü, Avrupa Parlamentosu'nun ilgili kurumları bu konuda devreye girmelidir. Filistin ve Suriye'ye gidenler buraya da gelip gözlem yapmalıdır. AKP  Hükümeti eliyle Türkiye uzun süredir savaş suçu işliyor.

Haberdeki fotoğraflar HDP'li vekil Sibel Yiğitalp'e ait...



KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Meclis Başkanı mısın, bostan korkuluğu musun?"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete