Fikri Işık'ın o sözleri Meclis'e taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın o sözlerini TBMM’ye taşıdı.
Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım'a, "Sivil otoriteyi temsil eden savunma bakanının asli görevi, ordunun itibarının dünyada, Türkiye’de ve her alanda korumak iken, bu sözlerden sonra görevde kalması doğru mudur?​" dedi.

'OPERASYONA ÇIKMAYAN BİRLİKLER HANGİ BİRLİKLER?'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, çözüm süreci döneminde, “Valilerin askere operasyon izni vermediği” iddialarına karşılık bir başka önemli iddia ortaya atmış ve “Biz, operasyon emri olduğu hâlde ‘Şehit veririm' endişesiyle, operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz” dediğini hatırlatan CHP’li Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’a Anayasanın 109.maddesini işletip işletmeyeceğini sordu.

‘SEVABIYLA, GÜNAHIYLA BİZİM TARİHİMİZDİR!’

TBMM Milli Savunma Komisyonu’nda konuşan Fikri Işık “Terör örgütü şehirlere bomba yerleştirecek, bundan valinin haberi olmayacak veya haberi olacak operasyon izni vermeyecek. Bu akla muhal bir şeydir. Çünkü yarın oradan asker geçecek, polis geçecek, vatandaş geçecek, kendi çocuğu geçecek ve kendisi geçecek. Ama şunu biliyoruz: Dağda 35-40 yıldır terörist var. Biz, operasyon emri verildiği hâlde ‘Şehit veririm' endişesiyle operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz. Bunlar sevabıyla günahıyla bizim tarihimizdir” ifadelerinde bulunmuştu.

‘O SÖZLERLE HULUSİ AKAR’I MI HEDEF ALDI?’

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Biz, operasyon emri olduğu hâlde ‘Şehit veririm' endişesiyle, operasyon yapılmadığı dönemi de biliyoruz” sözleriyle hangi dönemi kastetmiştir?

- Bu­gün ko­mu­ta ka­de­me­sin­de bu­lu­nan­ komutanların önem­li bir bö­lü­münün o gün­ler­de Gü­ney­do­ğu'da olduğu düşünüldüğünde (ör­ne­ğin Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Hu­lu­si Akar’ın 1998-2000 yıl­la­rın­da Tun­ce­li-Ho­zat İç Gü­ven­lik Ko­mu­tan­lı­ğı gö­re­vin­de bulunması) Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu sözleriyle Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Hu­lu­si Akar’ı mı hedef almaktadır?

- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın elinde bu döneme dair bilgiler mi bulunmaktadır? Bahsettiği emri veren komutanlar kimdir? Operasyona çıkmayan birlikler varsa hangi birliklerdir? Fikri Işık, 2002 ön­ce­si şe­hit sa­yı­mı­zın az ol­ma­sı­nı başarısızlık olarak mı görmektedir? Operasyondan kaçan bu komutanlar kimdir ve AKP iktidarı bunlar hakkında ne gibi işlem yapmıştır?

- Bu iddiaların araştırılmasına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

- Anayasanın 109. Maddesinin son fıkrası olan, “Bakanlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından Başbakanca seçilir ve Cumhurbaşkanınca atanır; gerektiğinde Başbakanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanınca görevlerine son verilir” hükmünü işletecek misiniz?

 - 25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Bakan Işık'ın açıklaması için, “Son derece seviyesiz, yakışıksız ve amacını aşan sözleri asla kabul etmiyoruz” sözleri için Milli Savunma Bakanlığı ya da hükümet olarak bir açıklama yapılması düşülmekte midir?

- Sivil otoriteyi temsil eden savunma bakanının asli görevi, ordunun itibarının dünyada, Türkiye’de ve her alanda korumak iken, bu sözlerden sonra görevde kalması doğru mudur?

    :

    :

    :

    :

    "Fikri Işık'ın o sözleri Meclis'e taşındı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete