​CHP'den flaş İsrail iddiası

CHP'li Toprak, “İsrail’le anlaşmanın perde arkasında 700 milyar dolarlık doğal pazarlığı gaz var” iddiasında bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, “İsrail’le anlaşmanın perde arkasında 700 milyar dolarlık doğal pazarlığı gaz var” iddiasında bulundu.

Toprak, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı ve AKP hükümeti, ‘terörist devlet’ dedikleri İsrail ile anlaşmaya mecbur edildiler. İmzayı atmaları konusunda baskı altındalar. İşin perde arkasında, 700 milyar dolarlık İsrail doğal gazının Avrupa’ya ve küresel enerji piyasalarına arzı var. Doğu Akdeniz’de, Leviathan bölgesinde bulunan 3,5 milyar metreküplük doğal gazın yanı sıra, İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi arasında yapılan enerji anlaşması da işin parçası. Rum yönetiminin ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgelerde bulunan rezervlerin birlikte değerlendirilmesi söz konusu.

“KÜRT DEVLETİNİN TEMELLERİNİ KUVVETLENDİRECEK”

Hükümet, geçen yıl Barzani ile Kuzey Irak’ta bulunan doğal gazın, Türkiye üzerinden pazarlanması konusunda anlaştı. Bu anlaşma sonrasında, Güneydoğu’da operasyonların hızlandığını söylemek mümkün. BOTAŞ, Şırnak Doğal Gaz Boru Hattını ihaleye çıkarttı. Hattın isminin Şırnak olması önemli. Barzani-PKK anlaşmazlığı nedeniyle, operasyonlar Şırnak, Nusaybin bölgesinde yoğunlaştırılarak, doğal gaz hattının geçiş güzergâhı güvenli hale getiriliyor. TSK şimdi o bölgede, geniş çaplı arazi operasyonlarına başlıyor. İsrail-Türkiye anlaşması imzalandıktan hemen sonra, iki ülke arasında doğal gaz boru hattı müzakerelerine başlanması ve İsrail gazının, Kürt boru hattına eklenmesi projesinin gündeme gelmesi, sürpriz olmayacaktır. Kürt doğal gaz boru hattı, Kuzey Irak’ın Bağdat’tan kopuşunu hızlandıracak, ekonomik bağımsızlığını ve Kürt devletinin temellerini kuvvetlendirecek.

“IRAK’TA KÜRT DEVLETİ, SURİYE’DE KÜRT FEDERASYONU KAPILARINI AÇACAK BİR ANAHTAR OLARAK GÖRMEK GEREK”

İsrail anlaşmasını tek başına bir anlaşma olarak değil, Irak’ta Kürt devleti, Suriye’de Kürt federasyonu, Kıbrıs’ta Birleşik Kıbrıs federasyonunun kapılarını açacak bir anahtar olarak görmek gerek.”

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'den flaş İsrail iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete