Öztürk Yılmaz'dan İngiltere yorumu

CHP'li Yılmaz, İngiltere’nin AB kararına ilişkin, “Türkiye’nin Avrupa’daki müzakere konusundaki pozisyonu bu kararla birlikte daha da fazla zayıflayacak” dedi.
CHP Genel Başkan Öztürk Yılmaz, İngiltere’nin AB kararına ilişkin, “Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin Avrupa’daki müzakere konusundaki pozisyonu bu kararla birlikte daha da fazla zayıflayacak” dedi.

Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İngiltere’nin AB kararını değerlendirerek şöyle dedi:

“Bugün İngiltere’de tarihi bir gün yaşandı. İngiltere’de dün yapılan referandumla ‘hayır’ oyu Avrupa Birliğine hayır oyu verenler ‘evet’ oyu verenleri geçti ve ilk defa 43 yıllık evlilik boşanma ile sonuçlanıyor.

Bu karar hiç şüphesiz çok konuşulacak. Çok tartışılacak.

İlk defa biz hep Avrupa Birliğine giren ülkeleri konu edinmiştik, ama ilk defa bir ülke 43 yıldan sonra AB’den ayrılıyor.

AB’deki Avrupa Birliğine serin bakan, AB karşıtlarının bu kararla birlikte eli güçlenmiş oldu ve bu karşıtlar için İngiltere bir örnek teşkil edecek. Bu kararın başka ülkelerde güçlenen muhalefetle birlikte yeni ayrılıkları belki de tetikleyeceği bir döneme giriyoruz. Hiç şüphesiz bu noktada Türkiye’de etkilenmiş olacak.

Hiç şüphesiz Türkiye’nin AB süreci bundan etkilenecektir.”

İngiltere’nin AB kararının Türkiye’yi nasıl etkileyeceğine ilişkin soruya Yılmaz, şu yanıtı verdi:

“Bundan sonraki süreçte Türkiye’nin Avrupa’daki müzakere konusundaki pozisyonu bu kararla birlikte daha da fazla zayıflayacak. Çünkü bu İngiltere’de alınan sonuç sanki bir noktada da Türkiye’nin dışlanması, yani sadece İngiltere’nin AB’den çıkması değil, Türkiye’nin de uzaklaştırılması şeklinde takdim edilecek. Türkiye karşıtları bunu kullanacaklardır.”

Bir başka soruya da Yılmaz, “Bizim AB ile müzakereler stratejik bir hedefimizdir. Bu devam etmeli. Bunun için Türkiye’de referandum yaparız gerekirse falan bunu çok anlamlı bulmuyoruz. Biz bu müzakerelere devam etmeliyiz” dedi.

İngiltere’nin kararının etkilerine ilişkin soruya da Yılmaz, “Bu kararın yansımaları olacak. Bu Kıbrıs’taki süreci de etkileyecek” yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Öztürk Yılmaz'dan İngiltere yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete