Erdoğan'dan Davutoğlu'na son şans

Ahmet Davutoğlu 12 Eylül'de yapılacak kongreye allak bullak olan parti içi dengelerin yarattığı devasa sorunlar yumağı ile giriyor.
Saray hükümetinin başbakanı Ahmet Davutoğlu, sadece hükümette değil, 12 Eylül'de yapılacak AKP Genel Kurulu'nda da terleyecek.

Yurt'un ulaştığı kaynaklar Erdoğan'ın son bir şans tanıdığı Davutoğlu'nun parti içinde Binali Yıldırım ve Yalçın Akdoğan ile liderlik çekişmesi yaşarken, üç dönemlikler, aday listeleri ve parti yönetiminin şekillenmesine ilişkin sorunlarla boğuşacağını aktarıyor.

Davutoğlu'nun önceki gün Saray'da Erdoğan'la olan randevusuna iki saate yakın rötarla gitmesi tartışmalara neden oldu. Saray, Davutoğlu'nun İçişleri Bakanlığı için listeye koyduğu Sabahattin Çakmakoğlu yerine 17 Aralık operasyonunun bastırılmasında önemli bir rol oynayan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un listeye konmasını sağladı.

DAVUTOĞLU 'RUH' ÇAĞIRIYOR

Ancak gecikme Saray'ın müdahalesinden çok 12 Eylül'de yapılacak AKP kongresine ilişkin dengelerden kaynaklandı. Üç dönemlikler kabineye alınmazken, iki isim için bu kuralın bozulması parti içi rahatsızlığa yol açtı. Kongre öncesi Başkanlık Divanı'na üç dönemliklerden Bülent Arınç ve Ömer Çelik'in alınacağı, 2002 ruhunun yeniden inşası çerçevesinde Süleyman Soylu ve benzeri yöneticilerin dışarıda bırakılabileceği ileri sürülüyor.

63. Hükümet listesini oluşturmadan önce AKP genişletişmiş il başkanları kurulunda konuşan Davutoğlu bu telaş içinde hükümetten çok kongreye yönelik mesajlar taşıyan dikkat çekici bir konuşma yaptı. “AKP'nin fabrika ayarlarına dönmesinden” söz eden Davutoğlu “Halk 'kurucu ilkelerinize geri dönün' dedi. O değerleri yaşatmak hepimizin görevidir. Halka kibirle bakan hiç kimse bu kadro içinde yer alamaz. Bizim kurucu değerlerimizde lüks şatafat yoktur. Hayat standartını siyasete girerek değiştirmiş olanlar bizde yoktur. Tek bir hırka ile dolaşmaya niyet edenlerin bu davada yeri vardır” demişti.

Davutoğlu'nun “2002 ruhundan” söz ettiği bu konuşma Yüce Divan'a gönderilmesi gündemde olan dört bakan ve yolsuzlukla anılan politikacıların yargılanmasına ilişkin farklı bir tutumun da işaretini veriyor. Erdoğan'ın “kontrolünde” gözüken Davutoğlu'nun, partinin yeniden şekillenmesinde Abdullah Gül ve parti içindeki gücüyle ilişkisi ise şimdilik belirsiz. Ancak Gül, her an bir sürpriz yapabilir.

Kaynak: Yurt Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'dan Davutoğlu'na son şans" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete