​Dünya medyaya operasyonu böyle duyurdu

Dış basın, Koza-İpek Medya'ya yönelik operasyonu Türk medyasında çıkan haberlere dayandırarak "son dakika" gelişmesi olarak dünyaya duyurdu
REUTERS: Türk polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler getiren, ABD'de yaşayan Müslüman vaiz Fethullah Gülen'le yakın bağlantıları olan holding ve medya grubunun ofislerine baskın düzenledi.


ASSOCIATED PRESS: Polis, ABD'de yaşayan, hükümeti istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçlanan Müslüman vaiz Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen iş ve medya grubunun binalarında arama yapıyor.

BLOOMBERG: Türk organize suçlarla mücadele polisi, salı günü ABD'de yaşayan vaiz Fethullah Gülen'in liderlik ettiği "terör örgütü"ne destek verdiği suçlamasıyla Koza İpek Holding'in Ankara'daki merkezlerine baskın yaptı.

DEUTSCHE WELLE‎: İpek Medya Grubu'na ait Koza Holding'in şirketlerine ve Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı'nın evine polis sabah operasyon düzenledi. Koza İpek Holding, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla biliniyor.

THE NEW YORK TIMES: Türkiye devlet haber ajansı polisin istikrarı bozmaya çalışmakla suçladığı ABD merkezli bir Müslüman din adamına yakın olduğu bilinen bir iş ve medya grubunun tesislerine operasyon düzenledi.

AGENCE FRANCE-PRESS: Operasyon, gizemli Twitter kullanıcısı Fuat Avni'nin muhalif medyaya yönelik polis baskını olabileceği yönündeki uyarısından birkaç gün sonra gerçekleşti... Türk polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren ve onun ABD'de yaşayan siyasi düşmanı Müslüman vaiz Fethullah Gülen'e yakın medya grubunun Ankara'daki ofislerine büyük bir baskın yaptı.

    :

    :

    :

    :

    "​Dünya medyaya operasyonu böyle duyurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete