Can Dündar: CHP'nin refleks göstermesi önemli

CHP'nin gazeteci kökenli vekilleri İpek Medya'dan sonra Cumhuriyet'i de ziyaret etti.
Muhalif basına yönelik iktidar baskısına karşı CHP’nin gezeteci kökenli milletvekilleri Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş’tan oluşan CHP basın komisyonu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ı ziyaret ederek destek verdi. 

İktidarın seçimler öncesi tek sesli bir ülke ve basın yaratmak istediğini belirten Berberoğlu, eski gazeteciler olarak medya özgürlüğü için meselke örgütleri ile çalışacaklarını söyledi. Dündar da iktidarın baskısının mesleki dayanışmayı artırdığını ve siyasetçileri yanlarında görmekten mutlu olduklarını belirtti. 

CHP’nin basına yönelik baskılara karşı gazeteci kökenli milletvekillerinden oluşturduğu komisyonu İpek Medya Grubu'nu ardından Cumhuriyet Gazetesi'ni de ziyaret ederek destek verdi.

Can Dündar tarafından karşılanan CHP Genel Başkan Yardımcıs Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer ve Barış Yarkadaş yaklaşık 20 dakika boyunca başbaşa görüştü. 

Burada konuşan Enis Berberoğlu, Cumhuriyet Gazetesi'nin cumhuriyet rejimi ile yaşıt olduğunu ve demokrasi için vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu söyledi. 

Kamuoyunda yaklaşık 10 gündür basın üzerinden bir tartışma götürüldüğünü söyleyen Berberoğlu, “ Basına yönelik operasyon söylentileri ve yapılan girişimlerden CHP’nin gazeteci kökenli millitvekilleri olarak incindik ve yaralandık. Özgür medyaya nasıl el konulacak, nasıl susturulacak diye kamuoyu önünde yapılan tartışmalardan hicap duyduk. Hükümet bu duruma sessiz kalarak suç ortağı oldu. Buna karşı olumlu yada olumsuz bir açıklama yapmayarak adeta bizi bir internet fenomani ile başbaşa bıraktılar”dedi. Hükümetin operasyon ile seçim öncesinde tek tip bir medya yaratmak istediğini söyleyen Enis Berberoğlu,“ Türkiye’de özgür medyanın çalışanı, sahibi, okuru ve izleyicisi yarın benim gazetemde tezgaha gelecekmli diye endişe içinde. Bu komisyonu kurarark basın üzerindeki baskıları yerinde tespit ederek raporlaştırıp, meslek örgütleri ile neler yapılabiliri tartışmak. Bugünde Can Dündar’ın ağzından kendi hikayesini dinledik. Devletin suçunun, ‘devlet sırrı’ olduğu bir ülkede o suçu ifşa etmek suç oldu. Bizzat bu ülkeyi tek başına yönetmeye istekli eski bir siyaetçi ve cumhurbaşkanı tarafından tehdit edilmesi ortada. Anlattıklarına da raporda yer vereceğiz” diye konuştu. 

UTKU ÇAKIRÖZER: "DEMOKRASİ MUHALİF GÖRÜŞLERE TAHAMMÜL REJİMİDİR"

Türkiye’nin basın özgrülğü konusunda gerilerde olduğunu anlatan Utku Çakirözer ise “ Daha fazla yayın kuruluşlarının halkın haber alma özgrülğünü engelleyen girişimlerin karşısında olması gerekiyor. Bizde bunun için bu girişimi yaptık. Demokrasi muhalif görüşlere tahamül rejimidi. Ne kadar büyük olursa ülke o kadar güçlenir. Seçim hükümeti de Türkiye’nin dünya nezninde daha fazla itibar kaybı yaşamaması için basının özgürce çalışmasının önünde engel olacak operasyonlardan vazgeçmeli ve ifade özgürlüğünü sağlanmasına destek vermeli. Bu tür operasyonlara karşı basının ve yurttaşlarında kenetleneceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı. Gazetelerin iktidarlar tarafından değil, ancak okurları tarafından cezalandırılabileceğini kaydeden Barış Yarkadaş da özetle şunları söyledi: 

“Sözde Başbakan Ahmet Davutoğlu, yakın çevresine ‘Medyaya operasyon yapılmayacak’ dese bile, hiçbir hükmünün olmadığı görülüyor. Kaçak Saray operasyonları bizzat yönetiyor. Duyumlarımıza göre, sırada Sözcü, Cumhuriyet ve Taraf gazetelerine operasyon iddaları var. Şunu unutmasınlar ki bir gazetenin kapanıp, kapanmaylacağına ancak okurları karar verebilir. Gazeteleri mahkemeler ve kaçak sarayın sultanı kapatamaz.”

CAN DÜNDAR: "CHP'NİN REFLEKS GÖSTERMESİ ÖNEMLİ"

Can Dündar ise CHP’nin basına yönelik baskıya karşı hızlı bir refleks göstermesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Dayanışmanın basın açısından çok önemli olduğunu kaydeden Dündar,“ İktidarın baskısı ters tepki göstererek dayanışmayı gösterdi. Geçmişte kimin ne günahı varsa kenara bırakarak dayanışmanın ortaya konulması önemli. Bu durum benim açımdan hayalini kurduğumu bir durumdu. Kriz anları ve medyaya baskı zamanlarında siyasetin ve mesleğin birlikte davraması gerçekten sevindirici. Sizlerin siyaset dünyasına geçmekle meslekten kopmadığınızı göstermeniz önemli. Bugün bir kez daha yalnız olmadığımızı hissettik. ”

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Can Dündar: CHP'nin refleks göstermesi önemli" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete