Sınır'da ateş açıldı: 1 şehit, 1 kayıp

IŞİD'in bulunduğu bölgeden Türkiye tarafına ateş açılması sonucu, Kilis sınırında nöbet tutan asker şehit düştü.
Kilis'in sınır hattında bulunan Şehit Memet Hudut Karakolu'nda görevli ve Ardıçlı Köyü yakınlarında devriye gezen askerlerin üzerine IŞİD'in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu yaralanan 2 askerden biri hastanede şehit oldu. 

Olayda yaralandığı bildirilen askerin ise, açılan ateşle şoka girdiği sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 1 askerin de kayıp olduğunu ve bulunması için operasyon başlatıldığını söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Tapsız, burada yaptığı açıklamada akşam saatlerinde Şehit Memet Karakolu'nda görevli ve sınır hattındaki Ardıçlı Köyü'nde devriye gezen askerlere Suriye'den Türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açıldığını ve 1 askerin şehit, 1 askerin de kayıp olduğunu söyledi. Vali Tapsız, şunları söyledi:

"Bugün saat: 18.00 sıralarında Şehit Memet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerimize Suriye tarafından Türkiye'ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açılıyor ve çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Bununla ilgili incelemelerde devam ediyor. Bu bölge DEAŞ'ın kontrolünde olan bir bölgedir. Şu anda verebileceğim bilgi bunlar."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Sınır'da ateş açıldı: 1 şehit, 1 kayıp" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete