İmamlar için skandal kanun teklifi

Hutbelerde şehitliği öven imamlar 'cübbe-sarıkla askerlik yapalım, üniforma giymeyelim' diye kanun teklifi hazırladı!
Din-Bir-Sen adlı din görevlileri sendikası, imam ve müezzinlerin askerliklerini "din görevlisi" olarak yapmaları için kanun teklifi hazırladı. Her yerden ölüm haberlerinin geldiği bugünlerde, hazırladıkları teklife göre, imam ve müezzinler kıtalarına "din görevlisi" olarak atanacak ve askerliklerini kışla dışında üniforma giymeden, "asker imam" olarak cübbe ve sarık giyerek yapacaklar!

Kısa adı Din-Bir-Sen olan Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası, bir kanun teklifi hazırlayarak, Diyanet personeli olan imam, müezzin ve kayyımların askerliklerini de "din görevlisi" olarak yapmalarını istedi.

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, askerlik konusunda tartışma yaratacak ilginç bir öneriyi gündeme taşıdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip ve müezzin-kayyım açığı olduğunu ifade eden Şenocak, “Bu açık kapatılıyor, ancak belli bir süre sonra yeniden ihtiyaç ortaya çıkıyor. Toplumun dini kuruluşlara ve müesseselere olan talepleri arttıkça din görevlileri açığa da artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarında görev yapan din görevlileri, askerliklerini imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak yapmalıdır. Bununla ilgili yasal düzenleme yapılabilir. Mecliste grubu bulunan siyasi parti milletvekillerinin Meclis’e taşıyacağı bir önerge ile yasal düzenleme rahatlıkla yapılır” dedi.

“İMAMLAR 'ASKER İMAM' OLARAK ASKERLİK YAPSIN”

Öğretmenlerin askerliklerini de sivil olarak "asker öğretmen" şeklinde sivil okullarda yapabildiklerini öne süren Şenocak, şunları söyledi:

“Buna benzer bir düzenleme yapılabilir. Din görevlilerinin, askerliklerini sivil imam-müezzin şeklinde kışlada ve Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı birimlerde yapması halinde askerin motive edilmesi sağlanacaktır. Kışlada yaşanan pek çok olumsuz olayların ve davranışların önüne geçilecektir. Kışlada, askere dini öğütlerde bulunulması, Kur’an öğretilmesi, Hz. Peygamber’in ve sünnetin anlatılması, itaat ve insanın anlatılması askeri motive edecektir.”

“ASKERLERİN DİNİ ANLAMDA EĞİTİLMELERİ ZORUNLU OLSUN”

Kışlada cami ve mescitlerin kapatıldığı dönemlerin geride kaldığını ifade eden Şenocak, “Bu çerçevede sadece dini ibadetlerini yapan er ve erbaşların değil, aynı zamanda peygamber ocağında bulunan bütün er ve erbaşların dini anlamda eğitilmeleri zorunludur. Bu ordu, müslüman Türk milletinin ordusudur. Bu çerçeveden baktığımızda, ordunun imanlı olması, dünya milletlerinin ordularını titretecek bir güce kavuşturulması demektir” diye konuştu.

3 MADDELİK KANUN TEKLİFİ HAZIRLADILAR

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde imam-hatip ve müezzin-kayyım olarak görev yapan din görevlilerinin, Genelkurmay Başkanlığı personeli olarak askere alınmaları halinde askerlik süresi boyunca "din hizmeti sunmak" üzere görevlendirilmeleri için yasa teklifi hazırladıklarını belirten Şenocak, şöyle devam etti:



“3 Maddelik bir yasa teklifi hazırladık. Bu teklifi geçici hükümete, siyasi partilere, Meclis Başkanlığı’na ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na resmi olarak ileteceğiz. Yasa teklifi ile din görevlilerinin kendileri ve aileleri bazı sıkıntılarından kurtulacakları gibi, devlet bundan kazançlı çıkacaktır. Devlet, askerde din görevlisi olarak görev yapanlara maaşlarının 3/1’ini ödeyerek bütçeyi rahatlatacaktır. Aynı zamanda sivil ibadethanelerde görev yaparak din görevlisi açığı kapatılacaktır. Umuyoruz ki, ilgili kurum ve kuruluşların dikkatini çekerek girişimde bulunmalarını sağlarız.”

ÜNİFORMA GİYMEDEN, MAAŞININ ÜÇTE BİRİNİ ALARAK…

Din-Bir-Sen’in hazırladığı yasa teklifinde, “asker imamların”, bağlı bulundukları kıtaların emrine “din görevlisi” olarak atanmaları, kışla dışında üniforma giymeden, imamlık yaparak ve maaşlarının üçte birini alarak askerlik yapmaları öngörülüyor.

Kaynak: SoL
  • Yunus Emre Ay
    Helal mi? Yunus Emre Ay - 2 Eylül 2015 Ülkemize en ufak bir katkınız olmadan madencinin üç katı maaş alıyorsunuz.Mevlid ve cenazeden de ayrıca yolunuzu buluyorsunuz,Aldığınız helal mi?Bir de askerlikten yırtma yolu arıyorsunuz,Siz Müslümansanız ben değilim.

:

:

:

:

"İmamlar için skandal kanun teklifi" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete