Berberoğlu: Kafamıza silah dayamadıkları kaldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu 7 Haziran'da yapılan seçimin ardından Meclis'in kasıtlı olarak çalıştırılmadığını söyledi.
Berberoğlu yaptığı açıklamada, ''Yargı çalışmıyor, hükümet sarayın emrinde, medyaya baskı var. Meclisi 7 Haziran'dan beri çalıştırmayan bir irade var. Bunun adına ne diyelim? Cennet ülkemiz mi diyelim? Tabi ki sivil darbe diyeceğiz. Bir tek, silahı kafamıza dayamadıkları kaldığı için sivil diyoruz. Bir gün o da gelecek.'' dedi.

Medya Komisyonu'nda görevli CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve Milletvekili Eren Erdem, Zaman gazetesini ziyaret etti. Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ve Zaman Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kamış’la görüşen Berberoğlu, çıkışta soruları cevapladı.


 

“Basına ve medyaya baskı konusunda diğer muhalefet partileri ile birlikte hareket edecek misiniz?” şeklindeki soruyu cevaplayan Berberoğlu,

“Adalet ve Kalkınma Partisi, seçimden bu güne becerebildiği ne varsa, eğer kan dökmeyi marifet saymıyorsak, memleketi yangın yerine, ekonomik krize sokmayı eğer marifet saymıyorsak bir tek husus vardır. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni çalıştırmamak. Maalesef Meclis Başkanı’nın seçildiği günden, yemin faaliyetinden bu yana 2 – 3 defa toplanma fırsatı bulduk. Komisyonlar oluşmadı. Bunu, milletin vekili olarak millete şikayet etmekten utanıyorum. Ama insanlar da niye bir şey yapmıyorsunuz diye haklı olarak sorduğu zaman cevabı budur. Meclis toplanırsa Adalet ve Kalkınma Partisi başına geleceği biliyor.” diye konuştu. 


BİR TEK KAFAMIZA SİLAH DAYAMADIKLARI KALDI

Meclis’teki muhalefet çoğunluğunun normal bir oturum yapıldığında işe yarayacağını ifade eden Berberoğlu, şunları söyledi: “Bu çoğunlukla oluşan komisyonlar o yolsuzlukları, hırsızlıkları, cinayetleri, medyaya baskıları konuşmaya, soruşturmaya ve bunu normal adaletin tecellisi için milletin bize verdiği görevi yerine getirmeye hazır bir şekilde çalışmaya başlayacağız. Fakat zaten korktukları konu bu. Buraya gelen polislerin, Rıza Zarrab’ın önüne yatarım diyen İç İşleri Bakanı’nın mantığı da bu. Onların konuşulmasını istemiyorlar. Sadece medyaya baskını değil, o günlere dönmemizden korkuyorlar. Sıfırlanan paraları konuşmamızdan korkuyorlar. Maalesef meclisimiz çalışamıyor. Sivil darbe derken bu geçmişten gelen bir alışkanlıkla slogan atmak değil. Yargı çalışmıyor, hükümet sarayın emrinde, medyaya baskı, Meclis’i de 7 Haziran’dan bu yana çalıştırmayan bir irade var. Bunun adına ne diyelim? Cennet ülkemiz mi diyelim? Tabi ki sivil darbe diyeceğiz. Bir tek silahı kafamıza dayamadıkları kaldığı için sivil diyoruz. Bir gün o da gelecek.” 

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Berberoğlu: Kafamıza silah dayamadıkları kaldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete