Yandaş öğretmene serbest, muhalife uzaklaştırma!

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Yürütme Kurulu, Çanakkale’de yaşanan iki olayın farklı sonuçlarını gündeme getirdi.
Eğitim Sen açıklamasında, “Unutmayacağız, unutturmayacağız ve kişisel paylaşım sitelerinde siyasi paylaşımda bulunan ve ceza almayan yandaşları deşifre etmeye devam edeceğiz” denildi. 

ERDOĞAN LOGOSU'NA SES YOK, MUHALİF PAYLAŞIMA UZAKLAŞTIRMA!

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Yürütme Kurulu açıklamasında, “07.07.2014 tarihli Olay Gazetesi’nde Çanakkale kamuoyu CHP İl Başkanı Hamza Karagöz aracılığıyla İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Murat Büyük’ün kişisel facebook sayfasındaki profil resmini dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanmaya başladığı logoyu kullanarak paylaşım yapmasını öğrenmişti. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’ün bu şekilde paylaşımlarda bulunmasını men ediyordu. O günden Murat Büyük hakkında açılan herhangi bir soruşturma olmadı” tespiti yapıldı.

Açıklamada ayrıca, “Oysa benzer bir durumu sendikamız Eğitim Sen üyesi Kübra Güneş Türkyılmaz yaşayınca durum hiç de öyle olmadı. Ezine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 15.06.2015 tarihinde üyemiz Kübra Güneş Türkyılmaz’a ilettiği yazıyla “velilere baskı kurarak izinsiz kermes düzenleme ve kişisel iletişim sayfası facebook’ta siyasi paylaşımda bulunma” iddialarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık İlkesine aykırı hareket ettiğinden Devlet Memurları Kanunu 137. Maddesi gereği görevinden uzaklaştırıldığı bilgisi paylaşılmıştı. Velilere baskı kurarak izinsiz kermes düzenleme gibi bir eylemin hayal ürünü olduğu veli ifadelerine göre anlaşılınca bu sefer Kübra Öğretmenin facebook paylaşımları mercek altına alınmış ancak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük’ün de benzer bir fiil işlediği akıllara bile gelmemişti” görüşü dile getirildi.  

YANDAŞA SERBEST MUHALİFE YASAK!

“Biz unutmayacağız, unutturmayacağız ve kişisel paylaşım sitelerinde siyasi paylaşımda bulunan ve ceza almayan yandaşları deşifre etmeye devam edeceğiz.” denilen Eğitim Sen açıklamasında “Eğitim Sen olarak Kamu Emekçilerinin hele hele eğitim ve bilim emekçilerinin siyasal yaşamın dışına itilmesini asla kabul etmiyoruz ve dün olduğu gibi bugün de memura siyaset yapma hakkını savunuyoruz. Ancak bu hak “yandaşa serbest muhalife yasak” biçiminde uygulanırsa başta üyelerimiz olmak üzere mağdur edilen tüm emekçilerin yanında olacağımızı bildirmek isteriz” vurgusu yapıldı.



Kaynak: www.canakkaleolay.com

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş öğretmene serbest, muhalife uzaklaştırma!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete