Yunus Koca'nın katil zanlıları tutuklandı

Diyarbakır'da AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın (31), 5 gün önce eczanesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ölümüyle ilgili Kayseri'de gözaltına alınan ve suçlarını itiraf eden 2 zanlı tutuklandı.
100 bin lira için tetiği çeken Bilgin B., cinayet öncesi cesaret hapı aldığını söyledi. Azmettirici olduğu öne sürülen emlakçının yakalanmasına çalışılıyor.

Diyarbakır'da 31 Ağustos'ta eczanesinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AKP Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın katil zanlısı olarak 2 kişi gözaltına alındı. Kayseri'de yakalanan 19 yaşındaki Bilgin B. ve 46 yaşındaki Mustafa A., Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde 2 gün süren işlemlerinin ardından önceki gün (perşembe) adliyeye gönderildi.

Akşam saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi, "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan tutuklandı. Polis azmettirici olduğu önü sürülen, emlakçı M.S.F'nin yakalanması için İstanbul'da arama başlattı.

100 BİN LİRA KARŞILIĞINDA ÖLDÜRMEMİ İSTEDİ 

Cavit Sivri sahte kimliğini kullandığı belirtilen, İstanbul'da bir otobüs firmasında kaptan olarak çalıştığını söyleyen şüpheli Mustafa A., savcılıktaki ifadesinde suçunu itiraf etti. Mustafa A., "2014 yılında M.S.F. isimli bir emlakçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca'nın yakın bir arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda PKK'ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. Maddi sıkıntılarım olduğunu bildiği için Koca'nın fotoğrafını gösterip 100 bin lira karşılığında öldürmemi istedi. 25 Ağustos günü Bilgin B. ile birlikte otobüse binip Diyarbakır'a gittik. Bilgin B.'ye eczaneyi gösterip uzun süre keşif yaptık" dedi. 
Mustafa A., işi Bilgin B.'ye yaptırmadan önce kendisinin yapmayı denediğini, Koca yokkan MİT'ten geldiğini söyleyip eczanesine gittiğini, her gün eczane önüne gidip gözetlediğini, poşetteki silaha mermi sürdüğünü, ancak bir türlü cinayeti işleyemediğini anlattı. Musatfa A., "Pişmanım, namus meselesi olarak biliyordum. M.S.F. beni kandırdı" diye konuştu.

"BANA CESARET HAPI İÇİRDİ"

Tetiği çeken Bilgin B. ise, Yunus Koca'yı tanımadığını söyledi. Esenler Otogarı'nda muavinlik yaptığını belirten Bilgin B., "Cavit Sivri olarak bildiğim Mustafa A.'yı otogardan tanıyorum. En son kendisini otogarda gördüğümde Yunus isimli bir kişiyi namus yüzünden vuracağını söyledi. Yunus'un bir kıza tecavüz ettiğini ve onu araştırmak için Diyarbakır'a gittiğini söyledi. Bana Yunus'un ev ve işyerini gösterdi. Beni her gönderdiğinde 'Kafasına 3, kalbine 1, cinsel organına 1 el sıkacaksın. Geriye kalan kurşunu arkadan saldıran olursa sıkarsın' diye telkinde bulunuyordu. Olay günü bana cesaret hapı içirdi. Daha sonra eczaneye girerek şahsı görmek için ağrı kesici hap aldım. O sırada Yunus dışarı çıktı. Arabanın yanına yaklaşınca 3 el ateş ettim. Yere yığıldıktan sonra 1 el daha ateş ettim. Kaçarken şapkamı attım ve Cavit'i arayarak işi bitirdiğimi anlattım" dediği öğrenildi. 

'KUSURA BAKMA VURMAK ZORUNDAYIM' 

Bilgin B.'nin, ifadesinde ayrıca "Cinayeti işlemeden önce aracının camını tıklatıp, 'Yunus ağabey kusura bakma seni vurmak zorundayım' dedim" dediği belirtildi.

    :

    :

    :

    :

    "Yunus Koca'nın katil zanlıları tutuklandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete