close

Şehit yakını Erdoğan'a hakaretten tutuklandı

Siirt'te şehit olan askerin ailesine önce soruşturma açıldı ardından ise tutuklama geldi.
Siirt’te 19 Ağustos’ta PKK’lıların düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden sekiz askerden er Recep Beycur’un ailesinin başına gelmeyen kalmadı.

Beycur’un amcasının oğlu Ömer Bulur’a açılan soruşturmanın ardından şimdi de Beycur’un akrabası Kazım İpek, ‘Erdoğan’a hakaret’ten tutuklandı.

Ölen er Beycur’un amcasının oğlu Ömer Bulur cenazede “Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı” sözleriyle tepki gösterince AKP’ye yakın medya kuruluşları tarafından “provokatör”, “PKK’lı” hatta “IŞİD’ci” diye hedef gösterildi.

Ardından Bulur hakkında Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından “terör örgütü üyeliği”, “halkı askerlikten soğutmak”, “tehdit” ve “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

JANDARMA EVİNDEN ALDI

Dün ise Recep Beycur’un yakını ve komşusu olan Kazım İpek, jandarma tarafından Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Kırıkkaya köyündeki evinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiasıyla gözaltına alındı.

İpek, Hınıs ilçesinde ifade verdikten sonra adliye sevk edildi. Savcılık tarafından sorgulanan İpek, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. İpek, mahkemece tutuklandı.

Hayatını kaybeden askerin amcasının oğlu Ömer Bulur, “Artık ne söyleyeceğimi ben de bilmiyorum. Başımıza gelmeyen kalmadı. Bizi rahat bıraksınlar. Bize acımızı yaşatmadılar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Şehit yakını Erdoğan'a hakaretten tutuklandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete