SGK müdürü seçim çalışmasına başladı!

SGK Elazığ İl Müdürü Esat Ceylan, kurumda çalışan memurlara yolladığı mesajla seçim çalışmalarına başladı. Ceylan gönderdiği mesajda, 'Önümüzdeki seçimler ülkenin üzerinde oynanan oyunları bozacak' dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Esat Ceylan, kurumda çalışan memurlara yolladığı mesajla seçim çalışmalarına başladı. Ceylan gönderdiği mesajda, “Önümüzdeki seçimler ülkenin üzerinde oynanan oyunları bozacak” dedi.

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamaması sonucunda 1 Kasım’da erken seçim yapılacak. Siyasi partiler seçim çalışmalarına başladı. Ancak bu çalışmalar sadece siyasi partilerle sınırlı değil. Çeşitli devlet kurumlarındaki yetkili organlar da bu çalışmaya dahil olmuş durumda. Bunun bir örneği de Elazığ’da görüldü. SGK Elazığ İl Müdürü Esat Ceylan telefonlara gönderdiği mesajla çalışmalara başlamış durumda!

İl Müdürü Ceylan’ın memurlara yolladığı mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Degerli Hemsehrilerim, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip ERDOGAN’ in Karari ile Genel Secimler 1 Kasim da Yenilecektir. Ulkemiz Uzerinde Oynanan Oyunlari Bozacak Olan Bu Secimin Milletimize Hayirlar Getirmesini Diler Selam ve Saygilarimi Sunarim. ESAT CEYLAN SGK ELAZIG IL MUDURU.”

‘KABUL EDİLEMEZ’

Ceylan’ın memurlara bu şekilde mesaj yollaması tepki çekti. KESK Dönem Sözcüsü ve Yapı-Yol Sen Şube Başkanı Kenan Korkmaz, “Kamu hizmeti verenlerin bu alanda hizmet alan herkese partisi ve düşüncesi ne olursa olsun eşit davranmaları gerekir” dedi. SGK müdürünün iktidarda olan partinin düşünce ve çıkarları doğrultusunda değil bağlı olduğu kanunlara göre hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Korkmaz, “SGK müdürlerinin görevleri iktidar partisinin propagandasını yapmak değil, onlardan hizmet bekleyen kesimlere daha faydalı ve yararlı hizmet vermektir. SGK müdürünün bir siyasi partiye yönlendirme çabası kabul edilebilir değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olma isteği gerçekleşmeyince ülkenin savaş alanına girdiğini ifade eden HDP İl Eş Başkanı Yunus Güneş, “Ne olursa olsun kendi istediğini yapmak isteyen bir zihniyetin temsilcileri ülkeyi kaosa sürüklerken kadrolaştığı her alanda da hukuksuzca işler yapıyor. SGK müdürlerinin yapacağı şey partinin ve sarayın şakşakçılığı olmamalıdır” dedi.

AKP'DEN ADAY ADAYIYDI
Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar bu durumun, bürokraside 13 yıllık ‘titiz’ bir çalışmanın ürünleri olduğunu ifade etti. Zülfikar, “Halk 1 Kasım’da Erdoğan’ın ve AKP’nin oyununu bozacak” dedi. Zülfikar, SGK Müdürü Esat Ceylan’ın 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olduğunu da hatırlatarak, “Bir açıklama daha yaparsa adaylığı garanti olur, ha gayret!” dedi.

Kaynak: Evrensel / Orhan Kurul

    :

    :

    :

    :

    "SGK müdürü seçim çalışmasına başladı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete