CHP'li Böke: Korkuları büyük!

CHP Sözcüsü Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Liselilerin bildirilerinden yargı paketine, işsizlik oranından Onur Yürüyüşüne birçok konuya değinen Böke, AKP'nin 14 yılda çift hanelere çiviyle çaktığını söyledi.
Türkiye'nin gündemi hızlı gelişiyor.

İstanbul'da bir polisimizin şehit olduğu haberini aldık.Allahtan rahmet diliyoruz.Türkiye'yi cenazeler ve cezaevi arasına hapsetmiş iktidarın yarattığı acı tablo ile karşı karşıyayız.

LİSELİLERE DESTEK

Ortaya çıkan bu karanlığa hayIr diye sesini yükselten gençler var. Aydınlık yarın istiyoruz diyorlar. Biz çağdaş, bilimsel laik eğitim sisteminin yetiştirdiği bireyler olmak istiyoruz diyorlar. Hepimiz biliyoruz ki gençlerimizin aileleri de çocuklarına aydılık bir yarın bırakmak istiyor.

Mecliste tartışılan eğitim yasası bu karanlıklardan biri. Karanlık duvarlara izin vermeyeceğiz.

YARGI DEĞİL KORKU PAKETİ

Yine önümüzdeki günlerde bir yargı paketi geliyor. Kendi geleceğiniden korkan iktidar, suçlu olduğunu bilen Saray var. Suçunu ortaya çıkartaracak yargı istemeyen Saray var. Paralel mücadelesi diyerek bir dizi temizlik yapıyorlar. Paralel temizliği değil paralel bahanesiyle Saraya yandaş yargı inşasıdır.

'KORKULARI BÜYÜK'

6 yıldır sürekli yargıyı düzenlemekle meşguller. Yargıyı yandaş kıldıklarını ikna olamıyorlar. Korku paketini meclise getiriyorlar. Sonuna kadar direneceğiz. Yargının vesayet alıtına girmesine izin vermeyeceğiz. Adaletten edebiyen kaçacaklarını sananlar yanılıyorlar. İşlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz.

RUSYA KRİZİ KAN KAYBETTİRECEK

2002 yılından önce yüzde 10'un altında bulunan işsizlik oranını, 14 yıllık AKP iktidarı, çift hanelere çiviyle çaktı. TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre mart ayında işsizlik yüzde 10,1 olarak gerçekleşti.Bugün açıklanan işsiz 6 milyon insan var. 6 milyon insan evine ekmek götüremiyor. Rusya'yla yaşanan olumsuz ilişkiler turizmde bize kan kaybettirecek.

'AKP İŞSİZLİĞİN SEBEBİ'

İşsizliği çözecek, kapsayıcı bir büyüme ile istihdam yaratacak yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyaç var. AKP işsizliğin sebebi olmaya devam ettikçe, biz çözümü için haykırmaya devam edeceğiz. Ülkemizin yüksek katma değerli ve istihdam yaratıcı bir ekonomi modeline geçmesi ve dolayısıyla işsizlik probleminin üstesinden gelmesi mümkün. Üretimi, tüketimi körükleyerek değil teknoloji ve beşeri sermaye odaklı yatırımlarla canlandıracak, adil ve insani gelişmişliğe yol açacak bir ekonomi modeliyle istihdam yaratmak gerekiyor. İşsizliği azaltmakla birlikte çalışma hayatında kadın-erkek ayrımcılığını ortadan kaldıracak daha eşitlikçi bir ekonomik yapı AKP iktidar olduğu müddetçe ufukta görünmüyor. Biz CHP olarak kadınların iş hayatına entegrasyonu için kadına ve erkeğe eşit davranan izin ve ücret uygulamalarının, iş yerlerinde ve mahallelerde ücretsiz kreş imkanlarının sağlanmasının ve sosyal bakım hizmetlerinin yaşlı bakım evlerini de yaygınlaştıracak şekilde sunulmasının bu alanda atılması gereken acil adımlar olduğunun altını çiziyoruz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

'BİZ ASLA, BU SÖYLENENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni Anayasa'da Atatürk'ün yeri ile ilgili sözlerini eleştiren Böke, "Türkiye Cumhuriyeti'nin özü Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin özünü yansıtan bir Anayasa'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nin özü olan Atatürk'ü çıkarmaya kimsenin gücü yetmez. Biz asla, bu söylenenlere geçit vermeyeceğiz" dedi.

KURŞUNLU PROVOKASYON

Böke, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne şehit cenazesinde atılan mermiyle ilgili konuşarak, "Bir şehit cenazesinde Genel Başkanımızın önüne bir mermi atıldı. Bu mermi atılma protestosunundan sonra iktidarda olanlar, bu konuyla ilgili ancak birkaç gün sonra açıklama yapabildiler. İşte bu mafyavari tutumları ve çakallıkları destekleyen bu sessizlik, bugün yeni çakalvari tavırların ortaya çıkmasına sebep oluyor. Bizler farklılıklarımızla yaşamak istiyoruz" dedi.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ

LGBTİ bireylerin düzenleyecekleri Onur Yürüyüşü'ne yönelik 'yürütmeyiz' söylemlerini eleştiren Böke şunları söyledi, "Birkaç gün sonra gerçekleşecek olan LGBTİ bireylerinin Onur Yürüyüşü'ne karşı, bir mafya grubu çıkmış, bu yürüyüşe engel olacağını açıkca ifade ediyor. Buradan Türkiye'nin hukuk kurumlarına sesleniyor. Takipte olduğumuzu da buradan açıkca ifade ediyoruz. Aynı olmayacağız, farklı olacağız, farklılıklarımızla birlikte yaşayacağız. Tek bir yurttaşın bile farklılıklarından dolayı hakarete uğramasına, tehdit edilmesine asla seyirci kalmayacağız."

 Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Böke: Korkuları büyük!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete