​AKP'li bakandan itiraf gibi sözler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci devletin firmalara el koymasını kolaylaştırması beklenen yeni kayyum yasasıyla ilgili konuştu. Bakan Tüfenkci, "Devlet zaten istediği şirkete el koyabiliyor" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Hürriyet Gazetesi’nden Aysel Alp’in sorularını yanıtladı. Bakan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'ndaki yargı paketi tasarısında yer alan kayyum maddesiyle devletin istediği şirkete el koyacağı endişelerine ilişkin olarak, “Devlet zaten istediği şirkete el koyabiliyor” diye konuştu. Hürriyet'in gündemdeki konularla ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Bülent Tüfenkci şöyle konuştu:

İYİ BİR DÜZENLEME

“Arabanıza el koyabilir, tazminatını öder el koyar. Bu tasarı, kayyumların gerçek anlamda görevlerini yapabilmelerini, rahat çalışmalarını sağlayacak bir düzenleme. Bir takım tehditlerle, dava açarak kayyumların görev yapmalarının engellenmesi duracak. Bu düzenlemeyle devlet istediği şirkete el koyacak, kaygılarına katılmıyorum. Devlet bu yetki var diye onu da hemen kullanacak değil. Zaten şu anda da var olan yetkiyi kullanıyor. Ama haklı haksız olarak baktığımızda bu ihtimal şu anda da var. Yeni tasarı olsa da olmasa da var. Bu iyi bir düzenleme. Özellikle paralel yapılarla mücadelede birçok şirkete kayyum atandı. O kayyumların düzgün çalışmaları noktasında bir denetim ve özgürlük alanı olmalı.”

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "​AKP'li bakandan itiraf gibi sözler" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete