'MİT verdi Türkmenler sattı'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye’nin MİT aracılığıyla Suriye’deki Türkmenlere gönderdiği silahların bu gruplar tarafından PYD’ye satıldığını söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni İslami Kürt partisi kuruluyor iddiasından, AP duvarına YPG bayrağı asılmasına kadar birçok konuda açıklamada bulunan Demirtaş, Erdoğan'ın gündemden düşmeyen diploması için, hem üniversiteye hem de notere başvuru yapacaklarını söyledi.

İşte o açıklamanın özeti:

'ASIL TERÖRE YARDIM EDEN AKP'

Bölge belediyelerinin PKK’ye yardım ettiği iddiaları üzerine:

"Senin müfettişlerin yıllardır soruşturma yapıyor böyle bir şey çıkmamış. Bu ispatlanırsa, belediye başkanı suç işlemişse bizim bir şey diyeceğimiz yok. Asıl teröriste para gönderen, teröriste arabayla silah gönderen bunlardır. Yakalandılar. Adana’da MİT TIR’ları yakalandı. Asıl teröre yardım eden AKP."

KIZACAK AMA İMAJI BU

Erdoğan’ın Avrupa Parlamentosu’nda duvara YPG bayrağının asılmasına gösterdiği tepki üzerine:

"AP’de PYD’nin imajı IŞİD’e karşı savaşan kahramanlar imajıdır. Erdoğan’ın imajı ise IŞİD teröristlerine yardım eden lider imajıdır. Kendisi kızacak, ama dünyadaki imajı budur."

'İL BAŞKANI BULAMAZ'

Yeni Kürt partisi iddiası üzerine:

"Kürtlerin en büyük İslami partisi HDP’dir. İl başkanı bile bulamazlar birçok yerde."

'MİT TÜRKMENLERE SİLAH GÖNDERİYOR, ONLAR DA PYD'YE SATIYOR'

"Suriye’de PYD’ye karşı hükümetin desteğiyle bir güç oluşturulması arayışı çok boş bir iş. Onu yapmak yerine PYD’yle görüş. Halkta karşılığı olan, güçlü olan, etkili olan örgüt PYD. Bunlar MİT organizasyonudur. MİT, Suriye’nin kuzeyinde, Rojava’da da böyle PYD karşıtı örgütlenmelere girmek istiyor. Ama tutturabilecekleri bir iş değil. Yıllardır uğraşıyorlar, ama olmuyor. Para döküyorlar, silah veriyorlar. Oradaki farklı Kürt gruplarına ve Türkmenlere silah gidiyor. Onlar silahları götürüp PYD’ye satıyorlar. Bunun şeyleri var. Bilinsin diye söyleyeyim."

Liseliler eylemi ile ilgili:

'LİSELİLER ÇOK DÜZGÜN İŞ YAPIYORLAR'

"Cumhurbaşkanı bunu eleştiriyorsa çok düzgün bir iş yapıyorlar. Liseliler çok düzgün bir iş yapıyorlar. Gençler cesaretle bunu sürdürmeli ve büyütmelidir."

MAHKEMELERDE SİYASİ DURUŞ

Mahkemelerde gösterilecek tavır üzerine:

"Ortak bir siyasi tutum belgemiz olacak. Sorulacak hiçbir soruya o belge dışında yanıt vermeyeceğiz. Her mahkemeye, her savcıya yanıtımız o olacak."

'ÇIKACAK DİPLOMANIN ASLINI GÖSTERECEK'

Erdoğan’ın diploması üzerine:

"Hem üniversiteye hem de diplomayı onaylayan notere başvurularımız olacak. Vekilliğimizi düşürmek için elinden geleni yapan bir Cumhurbaşkanı’nın, kendisi tam olarak Cumhurbaşkanı seçilmeye haiz miydi? Kendisi çıkacak, diplomanın aslını gösterecek."

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi - Mahmut Lıcalı

    :

    :

    :

    :

    "'MİT verdi Türkmenler sattı'" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete