Başbakanlık güldürdü

Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü’ne göre “AKP döneminde kadının statüsü çok yükselmiş”…
AKP döneminde şiddete uğrayarak öldürülen kadın sayısı 5 bin 600’ü geçerken, Başbakanlık’a bağlı Kamu Diplomasi Kurumu, “Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans gösterildi” diye  AKP Hükümeti’nin reklamını yapıyor.

Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü’nün internet sitesinde “Verilerle Yükselen Türkiye” bölümünde kadınlara yönelik yapılan çalışmalar da sıralanıyor.

KADININ STATÜSÜ YÜKSELİYORMUŞ

“Türkiye’de kadınların statüsü gün geçtikçe güçleniyor” diyen Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de dezavantajlı gruplara yönelik pozitif ayrımcılık uygulaması genişletilirken, kadın hakları konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Türkiye, yüzde 30’luk kadın yönetici oranıyla; dünya ortalamasının üstünde yer alıyor.

Kadın hakları konusunda zihinsel dönüşümü sağlamaya yönelik girişimler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde STK’ların da desteğiyle sürerken; kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni önlemler uygulamaya konuldu. Bakanlık ayrıca, kadına yönelik suçlara ilişkin davalara müdahil oluyor.”

“ASIL REFORMU BİZ YAPTIK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşundan beri kadının siyasi ve toplumsal haklarının geliştirilmesi yönünde öncü ülkelerden biri olduğunun vurgulandığı yazıda, “Özellikle son 10 yılda bu konuda pek çok reforma imza atıldı.

Kadın hakları alanında mevzuat gözden geçirilerek; çeşitli yasal düzenlemeler yapıldı ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması yolunda önemli gelişmeler kaydedildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele için bir yandan yasal düzenleme yapılırken diğer yandan önleyici tedbir ve eğitim projeleri sürdürülüyor” denildi.

6 BİN KADIN ÖLDÜRÜLDÜ AMA…

AKP döneminde öldürülen kadın sayısı 5 bin 600 sınırını aşarken Başbakanlık yazısında, “Kadına yönelik şiddette sıfır tolerans gösterildiğini” savundu.

Yazıda, kadına yönelik çalışmalar konusunda son 10 yılda yapılanlar da sıralanırken, bu çalışmalar “Türkiye, ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin hazırlıklarına öncülük etti ve Sözleşmeyi 8 Mart 2012’de onaylayan ilk ülke oldu.

Sözleşme fiziksel, cinsel, psikolojik şiddetin yanı sıra zorla evlendirme gibi farklı şiddet türlerini tanımlayarak bunlara yaptırım getiriyor.

Sözleşme doğrultusunda ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ çıkarıldı. Ayrıca Belediyeler Kanununda yapılan değişiklikle şiddete uğrayan kadınlara hizmet vermek üzere belediyeler de yetkili kılındı.

Belediye Kanununa göre nüfusu 100 bini aşan yerel yönetimlere kadın konukevi açma zorunluluğu getirildi” şeklinde sıralandı.

Kaynak: Ali Öztürk / Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Başbakanlık güldürdü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ