Bakan Gürcan, ‘börek’e açıklık getirdi

Bakan Gürcan, ‘börek’e açıklık getirdi: Söylediğimi düşünmüyorum, araştırıyoruz.
Seçim hükümetinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapacak Ayşen Gürcan, Müslüman bir kadının börek yapmasını bilmemesi halinde ailesinin dağılacağı yönünde bir açıklama yapmış olduğu iddialarına yanıt verdi.

Türkiye’nin ilk başörtülü bakanı olarak tarihe geçen İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gürcan’ın başı daha önceki tweetleri yüzünden epey ağrımıştı.

"ARKADAŞLAR ARAŞTIRIYOR"

Nitekim Gürcan, 16 Şubat’ta yaptığı ve ‘şeriat’ hukukunda yer alan ‘kısas’ı referans gösterdiği paylaşımların arşivden çıkarılması sonrası Twitter hesabını tamamen kapatıp ‘sıfır kilometre‘ yeni bir hesap açmıştı.

Ancak bugün özellikle Twitter’da dolaşmaya başlanan capste Gürcan’ın geçmişte “Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aileye dağılmaya mahkumdur” diye bir açıklama daha yaptığı iddia edildi. Bu açıklama yine Twitter’da oldukça tepki çekti ve espri konusu yapıldı.

Bunun üzerine Gürcan’a ulaşan CHP’li vekil Aylin Nazlıaka, konuyla ilgili şu yanıtı aldığını aktardı: “Börek konusunu netleştirmek için Bakanı aradım:

”Böyle birşey söylediğimi düşünmüyorum. Arkadaşlarım araştırıyor” dedi.”

Kaynak: Diken

 

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Gürcan, ‘börek’e açıklık getirdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete