AKP'liler kediden korktu

30 Mart seçimlerinde yaşanan 'kedi vakası' AKP'li adayları bile tedirgin etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklama ile Türk siyasi tarihine giren, “kedi vakası”, AKP’li aday adaylarını da tedirgin etti. AKP’li adaylar, halen devam eden “temayül yoklama” torbalarına “kedi girmesi” endişesi yaşıyor.

12 YILLIK İKTİDARIN EN ZOR SEÇİMİ

Bu nedenle bazı illerde, temayül yoklama sonuçları genel merkeze gönderilmeden önce, otel odalarında veya parti teşkilatı yöneticilerini evlerinde sayıldı, yoklamadan öne çıkan adayların isimleri bir yere not edildi. AKP yönetimi, 12 yıllık iktidarının en zor seçimlerine hazırlanıyor.

Özellikle, milletvekili aday adayı listelerinin hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek olması, aday adaylarının da işini zorlaştırdı.

"SANDIĞA KEDİ GİRMESİN"

Milletvekili adaylarına yönelik çalışmalarda şimdi de “kedi korkusu” ortaya çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın, Türk siyasi tahine kazandırdığı ve sandıklarda “hile yapıldığına” yönelik iddiaları gündeme getirmek için kullanılan “sandığı kedi girmesin” sözü temayül yoklamaları içinde kullanılmaya başlandı.

SONUÇLAR OTEL ODASINDA SAYILDI

AKP yönetimi, Türkiye genelindeki birçok ilde, temayül yoklaması yapılmasını kararlaştırdı. Ancak temayül yoklamalarının sonuçları illerde sayılmayacak. Sonuçlar bir torbaya konularak genel merkeze getirilecek ve temayül çuvalları genel merkezde açılacak. Sonuçlar da, açıklanmayacak.

Bugüne kadar yapılan temayül yoklama sonuçları da bu yol izlenerek sayıldı. Bu durum, milletvekili hayali kuran binlerce AKP’li adayı tedirgin etti. Taraf'tan Hüseyin Özay'ın haberine göre temayül yoklamalarına müdahale edilebileceğine yönelik iddialar aday adaylarını korkuttu. Bu nedenle bazı illerde temayül yoklamaları gizlice açılmaya başlandı.

OTEL ODASINDA GİZLİCE SAYILDI

Geçtiğimiz günlerde bir Güneydoğu ilinde yapılan temayül yoklama sonuçları, bir otel odasında gizlice sayıldı. Sayımın ardından genel merkeze gönderildi. Ancak bu sayım, aday adaylarını da tatmin etmedi. Şimdiden, temayül yoklama sonuçlarına müdahale edildiğine yönelik iddialar parti kulislerinde dolaşmaya başladı.

Kaynak: Taraf / Hüseyin Özay

    :

    :

    :

    :

    "AKP'liler kediden korktu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ