Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş sömestr açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarı yıl tatilini 15 günden 30 güne çıkarmaya, yaz tatilini de 3 aydan 2,5 aya düşürmeye hazırlandığı öne sürüldü. Bakanlık yetkilileri iddiayı yalanladı.
Posta gazetesinin eğitim yazarı Yaşar Özay’ın iddiasına göre; öğretimde reform ve yapılandırma çalışması kapsamında yarı yıl tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), yürüttüğü çalışmaya göre yarı yıl tatili 15 günden 30 güne çıkarılacak. Buna göre 31 Aralık-1 Şubat tarihleri arasında okullar tatil olacak. Uygulama ile yerli turistin ülke içerisinde daha çok yer değiştirmesinden kaynaklanan ekonomide canlılık ve okullar kapalı kalacağı için yakıt tasarrufu hedefleniyor.

Değişiklik ile yaz tatilinin ise 15 Haziran ile 1 Eylül arasında olması öngörülüyor. Buna göre yaz tatili 3 aydan 2,5 aya düşecek. MEB, 2015 iş takviminin yayımlanmış olması nedeniyle değişikliği 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren uygulayabilecek.


2015 eğitim takvimine göre eğitim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek ve tatil başlayacak. 8 Şubat 2016 Pazartesi günü ikinci dönem için ders başı yapılacak. Okullar 10 Haziran 2016 tarihinde yaz tatiline girecek.

BAKANLIK: BÖYLE BİR PLANIMIZ YOK

Yarı yıl tatilinin uzatılıp yaz tatilinin kısalacağı iddialarını, Milli Eğitim Bakanlığı yalanladı. Bakanlık yetkilileri, ”Sömestr tatili uzamayacak” dedi. CNN Türk’e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, daha önce de benzer haberler çıktığına dikkat çekti. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde böyle bir çalışma olmadığının altını çizdi.

Kaynak: ZETE

    :

    :

    :

    :

    "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş sömestr açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete