Birgün gazetesinden çarpıcı Rus uçağı ve Türkiye manşeti

Birgün Gazetesi bugün okuyucu karşısına 'Mezhepçiliğin hazin vaziyeti ' başlığı ile çıktı.
KARŞI GAZETE| Haber Merkezi

Batı'ya güvenen AKP'nin, Rusya'nın hamlelerine direnmekte zorlandığını ifade eden gazete 10 madde ile AKP hükümetini ve dış politikasını ele aldı.

İşte  maddeler ve Birgün'in manşeti ;

1-
Rus uçağının düşürülmesinin ardından ilk andaki meydan okumalar dün Erdoğan ve Davutoğlu tarafından, “Gerilimi yükseltmek istemiyoruz” ifadeleriyle yer değiştirdi.

2- Açıklanan 64. Hükümet Programı’nda Rusya için “Bölgesel işbirliği bakımından önem taşıyan bir aktör” ifadesi özellikle eklendi.

3- ABD ve diğer NATO ülkeleri AKP’nin hamlesini destekleyip Rusya’ya “Ilımlıları vurma” mesajı verdi ancak Moskova geri adım atmak yerine vites yükseltti.

4- Rus uçakları cihatçıların Kilis karşısındaki ana ikmal kapısı Azez’i vurmaya başladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya’nın Türkiye sınırındaki hava saldırılarına devam edeceğini söyledi.

5- Rusya, Suriye’nin Lazkiye vilayetindeki üssüne S-400 füzeleri yerleştirme kararı aldı. Füzelerin menzili Antalya, Nevşehir ve Mardin’e kadar uzanıyor. Lazkiye açıklarına da savaş gemisi gönderildi.

6- Türkiye’yi sert ifadelerle eleştirmeyi sürdüren Putin, AKP’nin; Türkiye ile Suriye’nin İslamlaşmasını hedefleyen bir politika izlediğini ve cihatçıların desteklenmesinin hoş olmayan
bir ortam yarattığını söyledi.

7- Uçağın düşürülmesini “planlı bir provokasyon” olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun görüşme talebini reddetti.

8- Bölgenin bir diğer önemli aktörü İran da Rusya’dan yana tavır sergiledi. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Cezayiri, “Türkiye, Suudi Arabistan ve ABD, teröristlerin güçlenmesi için büyük çaba harcıyor” diye konuştu.

9- AKP’nin “Türkmen katliamı” propagandası da anlatıldığı gibi değil. Türkiye’nin yol vermesiyle Suriye’ye giren Çeçen, Uygur, Fas, Tunus, Libya ve Yemenli cihatçılar bu bölgeyi tutuyor.

10- Rusya’nın Suriye’de Esad karşıtı tüm muhalif güçleri hedef alan operasyonlar düzenlemesine, ABD ve NATO’nun verdiği destekle karşı koymaya çalışan AKP’nin mezhepçi-taşeron siyaseti bir kez daha çıkmaza girdi.



karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Birgün gazetesinden çarpıcı Rus uçağı ve Türkiye manşeti" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete