Gökhan Özgün'ün yeni adresi Nokta Dergisi

Veda yazısında "Mürekkebim kurudu" sözleriyle yazılarına son veren Gökhan Özgün, Nokta Dergisinde yeniden yazmaya başlıyor.
İşte Gökhan Özgün'ün NOKTA'da yer alan bugünkü yazısı...

Ben devrimci değilim. Ben aydın değilim.

Ne anlamı var bu girişin diyeceksiniz. Bence anlamı büyük. Çünkü bu iki küçük tanımlama, aşağısı sabır yukarısı kibir dolu bu ülkede bir girişten ziyade bir çıkışı temsil ediyor.

Devrimci ve aydın olma yükünü ne kendim taşırım ne de başkasının sırtına yüklerim. Çünkü bu kimlikler, Türkiye’de siyasi zeminden anlamsızlık zeminine sızmış, daha sonra da şuursuzluk zeminine doğru taşmıştır.

"BEN DEVRİMCİYİM, DEVRİMCİ..."

Devrimciliği Türkiye’de marjinal bir kimlik olarak görmeyiniz lütfen. Tarihimiz devrimlerle ve devrimcilerle bezenmiştir.

Mesela Org. Çetin Doğan bir devrimcidir. Tutuklu olduğu dönemde polis arabasına bindirilirken aniden kameralara dönerek “Ben devrimciyim, devrimci’ diye bağırdığını hiç unutmadım. Devrimci bir orgeneral. Devrimci bir ordu komutanı.

O günden sonra CD’lerle, hard disklerle, binlerce sayfalık mahkeme tutanaklarıyla ilgilenmedim. Ben bir aydın değilim ki, niye ilgileneyim? Ben ‘şahsen’ bir vatandaş olarak o an hükmümü verdim ve o hüküm hiç değişmedi. Gönüllü bir itirafla karşı karşıyaydım. O itirafın ne demek olduğunu anlayacak yaşta ve baştaydım.

Hard disk ve CD detektifleri daha sonra nedamet getirdiler, oyuna getirildiklerini söylediler. Gerçeklerle, hukuki delillerle ilgili oyuna gelebilirsiniz. Ama gözlerinizi hakikate kapatmayın, oyuna gelmezsiniz. Hakikat, tartışılan gerçeklerden, bin sayfalık tutanaklardan farklı olarak herkesin okuyabileceği, anlayabileceği bir dille yazılmıştır. Hakikat demokrasi gibi basit bir şeydir. Zaten basit değilse hiçbir şey değildir. Görünce anlarsız, yaşayınca hissedersiniz.

Çetin Doğan’ın hakkını yemeyelim. Devrimcilik orduda başlayıp orduda bitmiyor. CHP’de kime sorarsanız, devrimcidir. Üstelik tek yaydan tek defada üzerinize altı devrimci ok sallarlar. Devrim bu topraklarda onların buluşudur. Patenti de onlardadır. Hatta babadan anadan, oğula kıza geçer.

Türkiye zaten epey devrimci doluyken birdenbire Gezi’den sonra garip bir şey oldu, nurtopu gibi bir devrimciliğimiz daha peyda oldu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Gökhan Özgün'ün yeni adresi Nokta Dergisi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete