Anket şirketleri birbirine girdi

Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, Gezici Araştırma şirketi Genel Müdürü Murat Gezici'yi sosyal medya üzerinden tehdit etti.
Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, TRT’de program yaptığı için kendisini eleştiren Gezici Araştırma şirketi Genel Müdürü Murat Gezici'yi dün sosyal medya üzerinden tehdit etti.

Bayrakçı, daha sonra bir takipçisinin “Abi bi keresinde yayında birini dövücektin. Dediğini yaparsın ama büyüklük sen de kalsın. Yakışmıyor. Seni örnek alıyoruz” mesajını da retweet etti.

BARIŞ YARKADAŞ'IN DA ÜZERİNE YÜRÜMÜŞTÜ

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında canlı yayında CHP'nin aldığı oy oranları ve seçim sonuçlarını değerlendiren SONAR Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı'nın Kılıçdaroğlu yönetimini değerlendirirken söylediği sözler tartışma yaratmıştı.

Bayrakçı'nın, CHP'de lider değişikliğiyle ilgili söylediklerinin bugünkü yönetimi suçlama anlamı taşıdığını söyleyen Yarkadaş, bu iddiaların sürekli dile getirildiğini söylemişti.

Önce tehditler savuran Bayrakçı, daha sonra hızla ayağa kalkarak canlı yayında www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'ın üzerine yürümüştü.

GEZİCİ'Yİ TEHDİT TWEETİNİ KALDIRMADI

Ardından Murat Geziciye karşı saldırganlığını kınayan tweetır kullanıcılarına da tehdit savurmaya başlayan Bayrakçı, bir süre sonra bazı tweetlerini yayından kaldırırken, Gezici için savurduğu tehdit tweetini yayında bıraktı.

Sonar Araştırma Şirketi son anketinde AKP’nin oy oranında yükselme olduğunu ifade etmiş yüzde 43, CHP’yi yüzde 26,1, MHP’yi yüzde 17,2 ve HDP’yi de barajın altında kalarak yüzde 9,6 oy oranında göstermişti.

Gezici Araştırma Şirketi ise son anketinde AKP’nin oy oranı yüzde 38.1’e düştüğünü gösterirken CHP’nin oy oranını 28.5, MHP’nin yüzde 18, HDP ise yüzde 11.00 olarak kaydetmişti.

“Gezici dava açacak”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Murat Gezici, Bayrakçı’nın facebook hesabından da kendisini kastederek küfür içerikli paylaşımlarda bulunduğunu ve kısa süre sonra sildiğini söyledi.

Gezici şöyle konuştu:

“Kendisi beni iftira atmakla itham etmiş ama hangi konuda iftira attığımı belirtmemiş. Şayet konu TRT’de program yapmasıysa bunu zaten tweet atarak kendisi de kabul etmiştir. Yok başka bir konu varsa onu ben bilmiyorum. Ama her durumda avukatlarım bugün sosyal medya yoluyla ettiği hakaretler ve tehditler için kanuni işlemleri başlatıyor.

Dava açıldıktan sonra iftira atıp atmadığımı herkes görecek. Hakan bey bir süredir Gezici araştırma şirketini ve beni hedef alan meslek ahlakına uymayan ve hiç etik olmayan açıklamalar yaparak kamuoyunda hem bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor hem de gündemde kalmaya çalışıyor.

Bunun en net örneği tv kanalında yaptığı '12 araştırma şirketi var 11’i yüzde 43-48 aralığında olduğunu söylüyor. 1’i 38' diyor demesiyle hedef göstermiştir. Bir araştırma şirketi kendi bulduğu sonucu paylaşır, seçim sonuçları belli olunca kimin en doğru sonucu bulduğunu kamuoyu görür.

Araştırma mesleğinde şu asla olmaz ona inanmayın, bana inanın demek spekülasyon yapmak demektir. Hem Türkiye’de hem KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve yerel seçim sonuçlarını en doğru bilen araştırma şirketi olmamız bazı araştırma şirketlerini bariz şekilde rahatsız ediyor.

Bunun neticesinde sürekli bizi itibarsızlaştırmak için aleyhimize spekülasyonlar yapıyorlar. Ama biz bunlara aldırış etmeden toplumun en doğru bilgiye ulaşması için baskılara boyun eğmeden işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz."

İŞTE O TWEETLER:







    :

    :

    :

    :

    "Anket şirketleri birbirine girdi" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete