Zencani'nin arkadaşı kayyım atandı

Kaynak Holding'e atanan 7 kayyımdan biri olan Ulusoy-Varan Turizm Genel Müdürü İmran Okumuş, yolsuzluk suçlamasıyla 23 aydır İran'da tutuklu bulunan ve hakkında idam cezası talep edilen Babek Zencani ile çekildiği fotoğrafla gündeme gelmişti.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyım atandı. Atananlar arasında Ulusoy-Varan Turizm Genel Müdürü İmran Okumuş adı dikkat çekiyor.

KARA PARANIN İRAN ÜÇGENİ


Okumuş, 15 Mart 2013'te Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de Ulusoy Holding ortaklığınca yapılan ve açılışı Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın katılımıyla gerçekleştirilen Asya Ekspres Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılışında Babek Zencaniile yan yana görüntülenmişti. İran'da milyar dolarlık yolsuzluk suçlamasıyla 23 aydır cezaevinde tutulan işadamı Babek Zencani ile ilgili Taraf Gazetesi, Aralık 2013'te ‘Kara paranın İran üçgeni' başlıklı bir haber yayımlamıştı. Haberde Zencani'nin, İran asıllı Dubaili işadamı Mahdi Shams aracılığıyla İran petrollerinden gelen ambargolu parayı Türkiye'ye soktuğu belirtilerek, “Ulusoy ve Varan ile de ortak olan Shams'ın, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'deki otobüs terminalinin açılışını Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile birlikte Haluk Ulusoy, Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü İmran Okumuş ve Babek Zencani yapmıştı.” ifadelerine yer verilmişti.

DHA BİRLİKTE GÖRÜNTÜLEDİ

Ancak Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, Doğan Haber Ajansı'nın İranlı işadamı Babek Zencani ile birlikte görüntülediği, Mart 2013'e ait Tacikistan'daki terminal açılışında kaydedilen görüntülerin, bahse konu olaylarla ilgisi olmadığını, bu sebeple kişilik haklarına doğrudan saldırı olduğunu savunmuştu.

Kyank: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Zencani'nin arkadaşı kayyım atandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete