Süreç rafa kalktı, Öcalan’ın kitabı ‘suç delili’ oldu

Çözüm sürecinin askıya alınmasıyla tırmanan gerilim, adalet sistemini de etkiledi.
Emniyetin başlattığı operasyonlarda gözaltına alınan Cahit Güven, Abdullah Öcalan’ın bir kitabını evinde bulundurduğu için 'Örgüt üyesi olmak' iddiası ile tutuklandı.

BİR HALKI SAVUNMAK

Adana’nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı onlarca mahalleye yapılan eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan onlarca kişiden çoğunluğunun emniyetteki işlemleri sürerken, mahkemeye çıkarılan birçok kişi de “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan Cahit Güven’nin tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen tek “suç delili” baskın sırasında evinde bulunan ve el konulan Abdullah Öcalan’ın “Bir Halkı Savunmak” isimli kitabı.

'KİTABIN SUÇ DELİLİ OLARAK GÖSTERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

Abdullah Öcalan’a ait bir kitabın suç delili olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen avukat Turgay Bek, tutuklanmanın gerekçesinin siyasi olduğunun ve geçici AKP hükümetinin yeni bir konjektürle adalete müdahale ettiğini savundu. Bek, “Burada konjektürel bir adalet söz konusu. Nevroz’da Öcalan’ın mesajını okutan bir devletten kitaplarına ceza veren bir devlete dönüşüm var” dedi.

Türkiye genelinde son bir hafta içinde binlerce kişinin gözaltına alınıp, yüzlerce kişinin ise somut olmayan delillerle tutuklandığını dile getiren Bek yapılan operasyonların hukuki değil, siyasi olduğunu ileri sürdü. Yargıtay kararı olarak Öcalan’ın kitabının ceza ehliyetinin olmadığına da dikkat çeken Bek, tek bir kitabın bulunması nedeniyle yurttaşın tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi. 

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Süreç rafa kalktı, Öcalan’ın kitabı ‘suç delili’ oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete