‘Gavat’ta seçicilik: Vatandaş söylerse gözaltı ve soruşturma...

Konya’nın Ilgın ilçesinde yaşayan Halil Akın adlı yurttaş hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘gavat’ dediği gerekçesiyle ‘hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.
Akın önce gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana’da valilik yaptığı dönemde bir yurttaşa ‘gavat’ demesiyle tanınan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında ise savcılık takipsizlik kararı verirken, aynı konuda Kamu Etik Kurulu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı’na yapılan şikayetler de çeşitli gerekçelerle işleme konulmamıştı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ilgın’da fırıncılık yapan Akın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la eşi Emine Erdoğan’ın bir şiirden etkilenerek ağladıkları ana ait görüntüler için Facebook’tan “Gavat bunlar gavat, ağlama sezonunu açmışlar yine” mesajını paylaştı.

'ALIN O GAVATI' DİYEN HÜSEYİN AVNİ COŞ?

Akın, Ilgın Cumhuriyet Savcılığı’nın bu ifadeler üzerine başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ilgın Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Akın’ın savunmasını üstlenen avukat Hüsnü Yıldırımer, Adana’da görev yaptığı sırada, 10 Kasım anma töreninde hükümet aleyhine protestolar sırasında bir kişiyi polise göstererek “Alın o gavatı” diyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u örnek gösterdi.

Vali Coş için suç olmuyorsa hiç kimse için de suç oluşturmaz

Yıldırımer,  “Adana eski valisi Hüseyin Avni Coş da, bir vatandaşa gavat demiş, herhangi bir soruşturma geçirmemiştir. Bu söz vali Coş için suç olmuyorsa hiç kimse için de suç oluşturmaz” dedi.

Mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Akın 15 günde bir karakola giderek imza atacak. Soruşturmayı yürüten savcılık, Akın hakkında dava açacak ya da takipsizlik kararı verecek.

Dört koldan aklanmıştı

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "‘Gavat’ta seçicilik: Vatandaş söylerse gözaltı ve soruşturma..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete